• Kijkavond bezoeken

  Frans Bauer

  v.a. 9.900,00

  Omschrijving

  Frans Bauer werd op 30 december 1973, de enige autoloze zondag, in het Sint Franciscus ziekenhuis te Roosendaal geboren. Al op zeer jonge leeftijd bleek zingen zijn grootste passie te zijn. Vanaf zijn elfde jaar begon hij met het nemen van zanglessen en trad hij regelmatig op in het voorprogramma van bekende artiesten zoals Koos Alberts. Tijdens één van zijn optredens in het land werd hij overvallen door het team van ‘All you need is love’ met een videoboodschap van twee meisjes die stapelgek op hem waren. Mede door dit televisiedebuut en zijn lokale bekendheid groeide Frans Bauer uit tot een nationale beroemdheid.

  In 1992 beproefde Frans Bauer samen met de producer Emile Hartkamp zijn eerste geluk met de release van zijn debuutalbum ‘Op Weg Naar Het Geluk’. Het zou echter nog twee jaar duren voor dit album in de hitlijsten terechtkwam. Met zijn megahitsingle ‘Als Sterren Aan De Hemel Staan’ brak Frans Bauer definitief door. Vanaf dat moment veranderde alles wat hij aanraakte in goud en platina en scoorde hij hit na hit.
  Naast de Nederlands- en Duitstalige soloalbums heeft Frans ook diverse duettenalbums met o.a. Marianne Weber en Corry Konings uitgebracht. Het 1e duettenalbum met Marianne Weber werd zelfs een ongekend succes. Op de releasedatum in 1997 werden van dit album, met de megahit ‘De Regenboog’, maar liefst 302.000 exemplaren uitgeleverd! In Nederland heeft Frans Bauer binnen tien jaar al meer dan 12 albums uitgebracht, die allen met edelmetaal zijn bekroond. Op 19 januari jl. heeft hij uit handen van Henk Westbroek een platina exemplaar van het nieuwste album `Dicht Bij Jou¿ mogen ontvangen.
  Ook bij de nationale omroepen is Frans Bauer een graag geziene gast en altijd goed voor hoge kijkcijfers. Zo besteedde o.a. Nova, Ivo Niehe, Ushi & van Dijk, Bart de Graaff, Jensen en Kevin Masters bijna complete uitzendingen aan deze populaire artiest.

  Na de vele successen in Nederland breidde Frans Bauer zijn bekendheid uit naar de Duitstalige landen. De grote doorbraak voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kwam voor Frans in 1996 met de release van het album ‘Liebesbriefe’, dat mede door Uwe Busse (o.a. producer van de Duitse band de ‘Flippers’) werd geproduceerd. Ook op de Duitse televisie werd Frans een graag geziene artiest. In 1997 bereikte het album ‘Weil Ich Dich Liebe’ binnen één week de status van goud. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis behaalde dit Duitstalige album in Nederland de nummer 1 positie in de album top 100. In het totaal zijn er nu zes succesvolle Duitstalige albums van Frans Bauer in zowel Nederland als in Duitsland uitgebracht.
  Inmiddels liggen ook vele zuiderburen aan de voeten van Frans Bauer. De single ‘Ik Pluk ’n Ster’ brak in januari 1998 door in de Belgische Top 50. Sindsdien heeft Frans ook in België meerdere gouden en platina platen mogen ontvangen. In januari 2003 werd het gouden exemplaar van ‘Dicht Bij Jou’ aan hem uitgereikt.

  Begin 1995 wordt voorzichtig het eerste initiatief genomen om een reeks concerten door heel Nederland te organiseren. Deze tour ‘Live in Concert’ werd een groot succes en kreeg een vervolg. Met maar liefst 3 succesvolle concerttournees in 1995, 1996 en 1997 als uitgangspunt komt er een nieuw idee op tafel: het organiseren van een megaconcert in het Rotterdamse mekka van de muziek: Ahoy’. In 1998 is ‘Frans Bauer, Live in Ahoy’ een feit. Intussen hebben maar liefst 150.000 mensen de drie spectaculaire concerten (resp. 1998, 1999 en 2001) bezocht en zijn de voorbereidingen voor de vierde ‘Frans Bauer, Live in Ahoy’ al in volle gang. Dit in navolging van de concerttour ‘Frans Bauer, Live in Concert V’, waarin Frans Bauer meer dan 40 theaters door heel Nederland heeft bezocht.

  De waardering voor Frans Bauer is niet alleen gebleken uit het behalen van de gouden en platina platen en uitverkochte concerten, maar ook uit de vak- en publieksprijzen die hij heeft mogen ontvangen. Zo is hij in 1995 onderscheiden met de Zilveren Harp en ontving hij twee achtereenvolgende jaren (2000 en 2001) de publieksprijs voor de beste zanger van het jaar ¿De Rembrandt Award’.
  Een heel bijzondere erkenning is het feit dat Frans Bauer als jongste artiest, vereeuwigd als wassenbeeld, is te bewonderen in het Amsterdamse museum van Madame Tussaud.

  Anno 2005 is Frans Bauer bij het publiek populairder dan ooit !
  De tv-serie “De Bauers” deed de belangstelling voor Frans uitgroeien tot een ware hype. Het aantal geplande Ahoy-concerten moest ijlings worden uitgebreid naar 10; de shows waren in no time uitverkocht.
  De leader van de serie “Heb je even voor mij” knalde in luttele weken tijd naar de eerste plaats in alle hitlijsten en Frans blijkt te zijn uitgegroeid tot de ‘local’ hero van zowel jong als oud. De single “Heb je even voor mij” is zelfs de meest aangevraagde plaat in dancings en discotheken; een teken dat Frans bijzonder goed ligt bij de jeugd !
  De pers besteedde ongelofelijk veel aandacht aan het fenomeen Frans Bauer en in geen enkele publicatie is ook maar 1 negatief woord te vinden. De professionele instelling van Frans, plus zijn positieve levenshouding worden alom geroemd.

  Zijn fanclub is met ruim 10.000 leden uitgegroeid tot de grootste fanclubs van Europa.

  Duur van het optreden
  Een spectaculair optreden met vrijwel alle hits van Frans Bauer duurt 1×30 minuten

  Bijzonderheden
  Frans Bauer is solo alleen beschikbaar voor besloten feesten tot maximaal 300 personen. Grotere feesten doet Frans enkel met zijn band.

  Foto's & Video's

  Meer videos:

  Repertoire

  Het Repertoire is momenteel niet beschikbaar.

  Reviews

  Voor deze artiest zijn op dit moment geen reviews beschikbaar.

 • Artiest aanvraag

  Artiest is beschikbaar

 • We spelen altijd
 • 'Keurmerk Trouwen'
 • Persoonlijk advies
 • Diverse kijkavonden
 • Gemiddeld beoordeeld met een 9.4
 • Grootste van NL
Meer informatie? Advies? Inspiratie? We horen het graag. Neem contact op!

KIYOH RECENSIES

>Swinging.nl wordt beoordeeld met een 9.4

Swinging.nl wordt beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 392 beoordelingen.


Den Haag

Wij hebben een top feest gehad op onze bruiloft dankzij Trots!

10 / 10


Rotterdam

Alles was perfect geregeld

10 / 10


Dordrecht

Geweldig feest, mooie apparatuur en goede communicatie. Martijn denkt goed mee tijdens de voorbereiding van het feest en reageert snel op...

9 / 10


Nieuwegein

De boeking verliep prettig en snel! Had ik daarna nog vragen dan waren die snel en helder beantwoord!

10 / 10


Hoogvliet

Het is een bedrijf wat snel kan reageren, ook al is het feest 1,5 week later. Ook via Whatsapp contact mogelijk, dat is wel heel erg fijn....

10 / 10


Amsterdam

- Thanks to the fantastic DJ Nicky.we have enjoyed a perfect wedding dinner and party with our guests - Great sound systems which fit...

9 / 10


Utrecht

Ondanks ons bijzondere / ongewone verzoek werd er direct met ons meegedacht en werden we heel snel teruggebeld dat het was geregeld. Super...

10 / 10


Rotterdam

Persoonlijk advies, goede bereikbaarheid en goeie bands :)

10 / 10


Hilversum

Super service van Martijn gehad. Snelle responsetijd. Duidelijk. Martijn denkt mee met alles; keuze van de artiest, benodigde techniek, en...

10 / 10


Brussel

Top communicatie

10 / 10