• Kijkavond bezoeken

  Trijntje Oosterhuis

  Omschrijving

  Trijntje Oosterhuis is één van de meest geprezen en veelzijdige zangeressen van Nederland. Zij was jarenlang het gezicht van Total Touch, maar is ook zeer succesvol als solozangeres. Zij zong met (inter)nationale grootheden als Marco Borsato, Lionel Ritchie, Al Jarreau, Queen, Andrea Bocelli, Herbie Hancock, Coolio, Herman Brood, Incognito, Khaled, Salomon Burke, Candy Dulfer, Toots Thielemans, Bobby McFerrin en Ronan Keating.

  Trijntje richt samen met haar broer Tjeerd Oosterhuis op zeer jonge leeftijd de popgroep Total Touch op. In 1996, hetzelfde jaar waarin het debuutalbum van de groep uitkomt, vindt er een evenement plaats waarbij heel Nederland kennismaakt met Trijntje. Het is de opening van de Amsterdam Arena waarbij de zangeres de door John Ewbank geschreven hymne ‘De Zee’ ten gehore brengt. Het levert haar enorm veel media aandacht op en betekent haar definitieve doorbraak.

  In de periode daarna brengt Total Touch twee zeer succesvolle albums uit. Van het debuutalbum worden er zelfs bijna een half miljoen verkocht, waarmee het nog steeds het best verkochte Nederlandse debuutalbum ooit is. De grootste hits van Total Touch zijn ‘Touch Me There’ en ‘Somebody Else’s Lover’. De groep sleept vele prijzen in de wacht, waaronder TMF Awards voor ‘Beste Popgroep’ en ‘Beste Album’. Trijntje wordt nog eens extra geprezen met een Award in de categorie ‘Beste Nederlandse Zangeres’. Total Touch wint verder onder andere een Zilveren Harp en de Pall Mall Export Prijs.

  ‘De Zee’ blijft niet Trijntjes enige Nederlandstalige succes. In 1997 zingt ze met Marco Borsato het duet ‘Wereld Zonder Jou’, wat haar een top 3 hit en een Edison Award oplevert. Een jaar later bewijst ze nogmaals dat ze uitblinkt in het Nederlandstalige genre, als ze de titelsong van de film Abeltje ‘Vlieg met me mee’ voor haar rekening neemt. Het nummer wordt een grote hit en betekent Trijntjes derde Nederlandstalige succes.

  Trijntje Oosterhuis vervolgt haar weg als solo-artieste als Total Touch een rustpauze inlast. Ze zingt met jazzpianist Herbie Hancock op het North Sea Jazz Festival en doet daarna een flashbacktour waarbij ze liedjes van Stevie Wonder vertolkt. Van deze theatertour verschijnt de live-registratie ‘For Once In My Life’, welke later goud wordt.

  In 2002 komt het solodebuut van Trijntje uit. Ook dit album wordt goud en gaat gepaard met een uitverkochte theatertour van de zangeres en haar band.

  Trijntje Oosterhuis wordt steeds vaker te gast gevraagd bij bekende jazzmuzikanten en -orkesten. Ze zingt met Toots Tielemans, New Cool Collective, het Jazz Orchestra en het Amsterdams Sinfonietta. In samenwerking met de laatstgenoemde verschijnt het op het Blue Note Label uitgebrachte album ‘Strange Fruit’, dat een ongeëvenaard succes wordt. Het bereikt een dubbel platina status, wat zeker voor jazz-begrippen uitzonderlijk is.

  In hetzelfde jaar ontvangt Trijntje Oosterhuis de Gouden Harp, de hoogste onderscheiding voor lichte muziek in Nederland. De jury prijst haar zangkwaliteiten, maar ook het feit dat ze zelf haar liedjes schrijft, zowel tekst als muziek.

  Het laatste album dat van Trijntje Oosterhuis is verschenen heet ‘See You As I Do’. Het bevat ingetogen gevoelig songmateriaal, veelal geschreven in samenwerking met James Hallawel. Op het album krijgt ze hulp van Toots Thielemans, Candy Dulfer en de blazersectie van de New Cool Collective. Trijntje geeft naar aanleiding van de release twee shows in de Heineken Music Hall waarin de internationale soulzanger Raul Midon te gast is. De twee nemen Donnie Hathaways ‘Where Is The Love’ op. Het nummer is geproduceerd door Arif Mardin, die ook het origineel produceerde en is de nieuwste single de Trijntje heeft uitgebracht.

  Momenteel tourt Trijntje langs de Nederlandse theaters en worden er plannen uitgewerkt vo…

  Foto's & Video's

  • Trijntje Oosterhuis boeken | Swinging.nl
  • Trijntje Oosterhuis

  Meer videos:

  Op dit moment is er geen video beschikbaar.

  Repertoire

  Het Repertoire is momenteel niet beschikbaar.

  Prijsinformatie

  Je kunt Trijntje Oosterhuis boeken vanaf 7750 euro met een set van 1×30 minuten. Prijs is exclusief btw en buma rechten. Beschikbaarheid en prijzen onder voorbehoud.

  Reviews

  • Door Regina Beijleveld op 28 maart 2012 ★★★★★

   Gisterenavond een super optreden van Trijntje Oosterhuis! Geweldig, ze kreeg de zaal volledig mee!

 • Offerte aanvraag

  Artiest is beschikbaar

 • We spelen altijd
 • 'Keurmerk Trouwen'
 • Persoonlijk advies
 • Diverse kijkavonden
 • Gemiddeld beoordeeld met een 9.4
 • Grootste van NL
Meer informatie? Advies? Inspiratie? We horen het graag. Neem contact op!

KIYOH RECENSIES

>Swinging.nl wordt beoordeeld met een 9.4

Swinging.nl wordt beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 397 beoordelingen.


Duidelijke communicatie! Behulpzame tools via email en een zeer uitgebreid aanbod van artiesten!

9 / 10


Hoofddorp

Niks anders dan positief over swinging. Communicatie top!

10 / 10


Hasselt

Zeer professioneel, interactief en of voor detail.

10 / 10


Amersfoort

Altijd een snelle reactie, actieve updates per mail over se stand van zaken, goed bereikbaar

10 / 10


Zwolle

Goede duidelijke communicatie voorafgaand aan optreden. En ook meedenkend met keuze nummers

7 / 10


Den Haag

Wij hebben een top feest gehad op onze bruiloft dankzij Trots!

10 / 10


Rotterdam

Alles was perfect geregeld

10 / 10


Dordrecht

Geweldig feest, mooie apparatuur en goede communicatie. Martijn denkt goed mee tijdens de voorbereiding van het feest en reageert snel op...

9 / 10


Nieuwegein

De boeking verliep prettig en snel! Had ik daarna nog vragen dan waren die snel en helder beantwoord!

10 / 10


Hoogvliet

Het is een bedrijf wat snel kan reageren, ook al is het feest 1,5 week later. Ook via Whatsapp contact mogelijk, dat is wel heel erg fijn....

10 / 10