• Kijkavond bezoeken

  Guus Meeuwis

  v.a. 39.500,00

  Omschrijving

  Naar aanleiding van de stadionconcerten in 2006 verschijnen in september van dat jaar een cd en dvd getiteld Guus Live in het Philips Stadion. Het eerste exemplaar mag Guus in ontvangst nemen uit handen van PSV aanvoerder Philip Cocu. Een paar dagen later komt de dvd op 1 binnen in de Muziek DVD Top 30. Een geweldig resultaat.

  In diezelfde week wordt Guus ook nog eens verrast met een platina en een dubbelplatina plaat voor twee van zijn eerdere albums. Voor Wijzer mag hij een platina plaat in ontvangst nemen omdat er meer dan 80.000 exemplaren van zijn verkocht en Levensecht is inmiddels zelfs al meer dan 160.000 keer over de toonbank gegaan.
   
  2006 is sowieso een vruchtbaar jaar wat gouden platen en onderscheidingen betreft. De dvd In Concert die Guus in 2004 uitbrengt ter gelegenheid van zijn 10-jarig jubileum als artiest wordt bekroond met goud en het album 10 Jaar Levensecht dat tegelijkertijd uitkwam, heeft zelfs de platina status bereikt. Verder is Guus¿ tweede album Schilderij, destijds nog met Guus Meeuwis & Vagant, eveneens platina.

  Tijdens het jaarlijkse Harpen Gala op 6 februari 2006 is het weer feest. Guus Meeuwis krijgt een Gouden Harp uitgereikt. Hij krijgt deze prijs omdat hij volgens de jury zich tijdens zijn carrière op zeer bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek.

  Een carrière die in 1995 onverwacht begint met die éne grote hit:  Het Is Een Nacht¿ (Levensecht) en die tien jaar later resulteert in die andere grote hit: Geef Mij Je Angst waar Guus de Edison voor de Beste Single van 2005 voor krijgt.

  Daartussen ligt een periode waarin Meeuwis zich heeft weten te ontwikkelen tot een uiterst bekwaam en bijzonder gewaardeerd zanger/tekstdichter.

  Ligt de nadruk bij Guus Meeuwis & Vagant nog op de feestnummers, bij de twee solo albums Guus Meeuwis (2002) en Wijzer (2005) vertolken de luisterliedjes de hoofdrol. "De liedjes op deze albums liggen dichter bij mijzelf", aldus Guus.

  'Wijzer' is een albumtitel met een duidelijke symboliek. 'Wijzer staat symbool voor een bepaalde tijd. Ik schrijf over gebeurtenissen en dingen die ik voel en meemaak. Op zo'n moment zet je als het ware de wijzers van de klok even stil. Wat dat betreft is ieder liedje op deze plaat een momentopname. Verder hoop ik dat ik de afgelopen tien jaar ook wel een beetje wijzer ben geworden. Dat zal toch wel?' vraagt de zanger zich lachend af.

  Deze zomer verschijnt de opvolger van Wijzer.
  De eerste single van dit album heet Tranen Gelachen en deze single kwam begin april uit het niets op 1 binnen in de hitlijsten!
  Maar voordat het nieuwe album uitkomt, beklimt Guus dus zoals gezegd wederom het podium in het Philips Stadion.

  De stadionconcerten hebben dit keer de titel Groots Met Een Zachte G meegekregen. 'Groots, omdat we in alles de concerten van vorig jaar zullen overtreffen', legt Guus zelf uit. 'Het vertier begint al buiten het stadion en de shows zijn echt spectaculair met een aantal verrassende elementen en natuurlijk muzikale gasten.'
  Maar ondanks het grootse karakter zal het toch ouderwets Brabants gezellig, warm en ongedwongen zijn', voegt hij er aan toe. 'Daarom dus: Groots met een zachte G'.

  Duur van het optreden
  Guus Meeuwis is alleen te boeken voor besloten evenementen tot 750 gasten. Anders treedt Guus op met live-band. Het optreden van Guus Meeuwis is 1 set van 30 minuten.

  Foto's & Video's

  Repertoire

  Het Repertoire is momenteel niet beschikbaar.

  Reviews

  Voor deze artiest zijn op dit moment geen reviews beschikbaar.

 • Artiest aanvraag

  Artiest is beschikbaar

 • We spelen altijd
 • 'Keurmerk Trouwen'
 • Persoonlijk advies
 • Diverse kijkavonden
 • Gemiddeld beoordeeld met een 9.4
 • Grootste van NL
Meer informatie? Advies? Inspiratie? We horen het graag. Neem contact op!

KIYOH RECENSIES

>Swinging.nl wordt beoordeeld met een 9.4

Swinging.nl wordt beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 392 beoordelingen.


Den Haag

Wij hebben een top feest gehad op onze bruiloft dankzij Trots!

10 / 10


Rotterdam

Alles was perfect geregeld

10 / 10


Dordrecht

Geweldig feest, mooie apparatuur en goede communicatie. Martijn denkt goed mee tijdens de voorbereiding van het feest en reageert snel op...

9 / 10


Nieuwegein

De boeking verliep prettig en snel! Had ik daarna nog vragen dan waren die snel en helder beantwoord!

10 / 10


Hoogvliet

Het is een bedrijf wat snel kan reageren, ook al is het feest 1,5 week later. Ook via Whatsapp contact mogelijk, dat is wel heel erg fijn....

10 / 10


Amsterdam

- Thanks to the fantastic DJ Nicky.we have enjoyed a perfect wedding dinner and party with our guests - Great sound systems which fit...

9 / 10


Utrecht

Ondanks ons bijzondere / ongewone verzoek werd er direct met ons meegedacht en werden we heel snel teruggebeld dat het was geregeld. Super...

10 / 10


Rotterdam

Persoonlijk advies, goede bereikbaarheid en goeie bands :)

10 / 10


Hilversum

Super service van Martijn gehad. Snelle responsetijd. Duidelijk. Martijn denkt mee met alles; keuze van de artiest, benodigde techniek, en...

10 / 10


Brussel

Top communicatie

10 / 10