• Kijkavond bezoeken

  Guus Meeuwis

  Omschrijving

  Naar aanleiding van de stadionconcerten in 2006 verschijnen in september van dat jaar een cd en dvd getiteld Guus Live in het Philips Stadion. Het eerste exemplaar mag Guus in ontvangst nemen uit handen van PSV aanvoerder Philip Cocu. Een paar dagen later komt de dvd op 1 binnen in de Muziek DVD Top 30. Een geweldig resultaat.

  In diezelfde week wordt Guus ook nog eens verrast met een platina en een dubbelplatina plaat voor twee van zijn eerdere albums. Voor Wijzer mag hij een platina plaat in ontvangst nemen omdat er meer dan 80.000 exemplaren van zijn verkocht en Levensecht is inmiddels zelfs al meer dan 160.000 keer over de toonbank gegaan.

  2006 is sowieso een vruchtbaar jaar wat gouden platen en onderscheidingen betreft. De dvd In Concert die Guus in 2004 uitbrengt ter gelegenheid van zijn 10-jarig jubileum als artiest wordt bekroond met goud en het album 10 Jaar Levensecht dat tegelijkertijd uitkwam, heeft zelfs de platina status bereikt. Verder is Guus¿ tweede album Schilderij, destijds nog met Guus Meeuwis & Vagant, eveneens platina.

  Tijdens het jaarlijkse Harpen Gala op 6 februari 2006 is het weer feest. Guus Meeuwis krijgt een Gouden Harp uitgereikt. Hij krijgt deze prijs omdat hij volgens de jury zich tijdens zijn carrière op zeer bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek.

  Een carrière die in 1995 onverwacht begint met die éne grote hit:  Het Is Een Nacht¿ (Levensecht) en die tien jaar later resulteert in die andere grote hit: Geef Mij Je Angst waar Guus de Edison voor de Beste Single van 2005 voor krijgt.

  Daartussen ligt een periode waarin Meeuwis zich heeft weten te ontwikkelen tot een uiterst bekwaam en bijzonder gewaardeerd zanger/tekstdichter.

  Ligt de nadruk bij Guus Meeuwis & Vagant nog op de feestnummers, bij de twee solo albums Guus Meeuwis (2002) en Wijzer (2005) vertolken de luisterliedjes de hoofdrol. “De liedjes op deze albums liggen dichter bij mijzelf”, aldus Guus.

  ‘Wijzer’ is een albumtitel met een duidelijke symboliek. ‘Wijzer staat symbool voor een bepaalde tijd. Ik schrijf over gebeurtenissen en dingen die ik voel en meemaak. Op zo’n moment zet je als het ware de wijzers van de klok even stil. Wat dat betreft is ieder liedje op deze plaat een momentopname. Verder hoop ik dat ik de afgelopen tien jaar ook wel een beetje wijzer ben geworden. Dat zal toch wel?’ vraagt de zanger zich lachend af.

  Deze zomer verschijnt de opvolger van Wijzer.
  De eerste single van dit album heet Tranen Gelachen en deze single kwam begin april uit het niets op 1 binnen in de hitlijsten!
  Maar voordat het nieuwe album uitkomt, beklimt Guus dus zoals gezegd wederom het podium in het Philips Stadion.

  De stadionconcerten hebben dit keer de titel Groots Met Een Zachte G meegekregen. ‘Groots, omdat we in alles de concerten van vorig jaar zullen overtreffen’, legt Guus zelf uit. ‘Het vertier begint al buiten het stadion en de shows zijn echt spectaculair met een aantal verrassende elementen en natuurlijk muzikale gasten.’
  Maar ondanks het grootse karakter zal het toch ouderwets Brabants gezellig, warm en ongedwongen zijn’, voegt hij er aan toe. ‘Daarom dus: Groots met een zachte G’.

  Duur van het optreden
  Guus Meeuwis is alleen te boeken voor besloten evenementen tot 750 gasten. Anders treedt Guus op met live-band. Het optreden van Guus Meeuwis is 1 set van 30 minuten.

  Foto's & Video's

  Meer videos:

  Repertoire

  Het Repertoire is momenteel niet beschikbaar.

  Reviews

  Voor deze artiest zijn op dit moment geen reviews beschikbaar.

 • Offerte aanvraag

  Artiest is beschikbaar

 • We spelen altijd
 • 'Keurmerk Trouwen'
 • Persoonlijk advies
 • Diverse kijkavonden
 • Gemiddeld beoordeeld met een 9.5
 • Grootste van NL
Meer informatie? Advies? Inspiratie? We horen het graag. Neem contact op!

Reviews

Swinging.nl wordt beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 478 beoordelingen.

>Swinging.nl wordt beoordeeld met een 9.5

Nadine
Amsterdam

We found our DJ for our wedding via this platform. Both Martijn (owner) as well as the DJ were very quick in responding, pleasant to work...

9 / 10

amanda kanters
Capelle aan den ijssel

Betrokken zangeres en de band speelde echt ontzetten goed. Iedereen vroeg waar we hen geboekt hadden. Oorspronkelijk hadden we Laura...

8 / 10

Angelique
Vijfhuizen

Zeer goede service, duidelijke communicatie in alle opzichten en de DJ was perfect voor ons bruiloftfeest. We hadden DJ Peter gekozen omdat...

10 / 10

Sander
Venlo

Contact met Swiging.nl verliep snel en accuraat. Cellliste Dionne was open en vriendelijk. Haar optreden in het restaurant was een...

10 / 10

Laura
Schiedam

Voor de tweede keer The Charts geboekt, eerste keer op onze bruiloft en deze keer voor verjaardag van mijn man. Beide keren heeft de band...

10 / 10

Jolanda en José
AVENHORN

Onze ervaring met Swinging.nl is dat het contact via de mail heel vlot en soepel verliep. Alles was naar ons idee bespreekbaar en...

10 / 10

Rogier
Hoensbroek

Was een top feest mede door de band

8 / 10

Peter
Den Haag

Paul de Graaf was voor ons de slagroom op de taart tijdens ons Kerstdiner. Hij zingt en speelt de muziek die je gasten graag willen horen....

10 / 10

Gerda
Rotterdam

Onze avond is super verlopen, gezellige en flexibele jongens en goede muzikanten . Tot een volgende keer. Top!

10 / 10

Anoniem
Sliedrecht

Wij hadden redelijk kortdag nog een band nodig voor ons kerstfeest. Maar door de snelle reacties ect was het zo geregeld!

10 / 10