Persoonlijk Advies

Ik vind het moelijk een keuze te maken uit het aanbod, kan ik persoonlijk advies krijgen?
Onze vriendelijke medewerkers kennen alle artiesten persoonlijk waardoor we u goed van advies kunnen voorzien. Daarnaast kennen we ook heel veel feestlocaties zodat we u ook goed kunnen adviseren welke artiesten het beste passen bij uw feestlocatie. Belt u gerust even op, we zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur (op vrijdag tot 15.00 uur). Uiteraard kunt u ook een e-mail sturen. Alle e-mails worden binnen twee werkdagen beantwoord. Daarnaast zijn onze medewerkers zeer regelmatig via onze chatfunctie te bereiken. Zie de volgende vraag.

Wanneer heb ik extra sjouwhulp nodig?
In geval van moeilijk bereikbare lokaties is het soms nodig extra crew in te huren om alle spullen op zijn plek te krijgen. Dit gaat vooral om trappen, zand en andere obstakels die moeten worden genomen om de apparatuur op de plaats van bestemming te krijgen.

Ik zie een chatfunctie op de site, werkt die wel echt?
Jazeker. Zeer regelmatig zijn onze medewerkers via de chatfunctie bereikbaar. Uiteraard tijdens kantooruren maar ook regelmatig in de avonduren en in het weekend. Zo heeft u direct antwoord op uw vragen. Ook is het eenvoudig mogelijk om direct een advies op maat te krijgen. Alleen onze meest ervaren medewerkers zijn per chat bereikbaar. Zij kennen al onze artiesten persoonlijk en kennen de meeste feestlocaties van Nederland van binnen en van buiten. Vraag gerust om advies of suggesties. Wij helpen u enorm graag.

Hoe zit Swinging.nl organisatorisch in elkaar?
Swinging.nl is het grootste onafhankelijke entertainmenbureau van Nederland. Swinging.nl bestaat uit vier afdelingen die uiteraard zeer nauw samenwerken: een artiestenbureau, een evenementenbureau, DJ-bureau en een Productiebureau:

 • Artiestenbureau
  Ons artiestenbureau behartigt de belangen van al onze artiesten en verzorgt de boekingen van bijna 500 artiesten. Het artiestenbureau regelt de gehele logistiek rond deze boekingen.
 • Evenementenbureau
  Bij ons evenementenbureau kunt u de gehele organisatie van uw feest of evenement uitbesteden. Doordat ons evenementenbureau rechtstreeks bij de artiesten en facilitaire zaken kan inkopen, is ons evenementenbureau vaak in staat om zeer concurrerende tarieven neer te leggen.Informeer naar de vele mogelijkheden, wij maken graag voor u een voorstel op maat.
 • DJ-bureau
  Zowel met als zonder apparatuur en indien u dat wenst samen met bijvoorbeeld een saxofonist, een violist, een drummer, een percussionist, een trompettist of een gitarist. Uiteraard zijn er diverse combinaties mogelijk. De Swinging DJ shows behoren tot de top van Nederland en zijn niet voor niets jaarlijks bijna 800 keer op pad om elke keer weer te zorgen voor een fantastisch feest.
 • Productiebureau
  Swinging.nl produceert in eigen beheer diverse bands, artiesten en DJ concepten. Stuk voor stuk unieke muzikale producten die garant staan voor top entertainment.

Opties

Wat is het voordeel als ik een optie plaats?
Bij het plaatsen van een optie verkrijgt u het eerste recht om de gekozen artiest te boeken. Dit betekent dat u in de periode dat de optie loopt nooit het probleem kan krijgen dat de gekozen artiest vastgelegd wordt door iemand anders. Mocht iemand anders willen boeken, dan neemt Swinging.nl eerst contact met u. In dat geval heeft u 2 dagen de tijd om als eerste te kiezen. Na deze 2 dagen vervalt uw eerste recht voor boeken en krijgt de andere partij de mogelijkheid te boeken.

Nadat ik een optie heb geplaatst zie ik ‘ mijn artiest’ niet meer als beschikbaar, klopt dat wel?
Jazeker dat klopt. Zodra u een optie plaatst, heeft u het eerste recht van boeken. Dat betekent dat deze artiest op de door u gekozen datum gedurende de periode van uw optie niet meer aan anderen wordt aangeboden.

Zijn er kosten of andere verplichtingen bij het plaatsen van een optie?
Het plaatsen van een optie gebeurt te allen tijde vrijblijvend, er zijn dus verder geen kosten aan verbonden. U mag zelfs meerdere opties tegelijk plaatsen zodat u de verschillende artiesten kan vergelijken om uiteindelijk dié artiest te kiezen die het beste aansluit bij uw wensen.

Is de agenda van Swinging.nl altijd up to date?
Onze boekingsagenda is een systeem wat wij in eigen beheer hebben ontwikkeld. Omdat we dit systeem in eigen beheer hebben zorgen we ervoor dat het gebruik perfect aansluit bij de wensen van de bezoekers van onze website EN bij de wensen van de artiesten. Dit motiveert hen om de agenda goed bij te houden wat er uiteindelijk toe resulteert dat de agenda zeer betrouwbaar is.
Wat betekent het als er staat ‘ beschikbaarheid op aanvraag’
In dat geval kunt u vrijblijvend een optie plaatsen. Wij controleren dan de beschikbaarheid en laten u binnen twee werkdagen weten of u de 1e optie heeft.

Kijken bij artiesten

Is het mogelijk een optreden bij te wonen van de artiesten?
Jazeker! U kunt direct op onze website zien wanneer u de artiesten live kunt bekijken. U kunt uzelf direct online opgeven voor zo’n optreden. Uiteraard wilt u niet voor niets op pad gaan, om die reden plaatsen wij direct een optie voor u als u wilt komen kijken. Zo bent u verzekerd van de eerste keuze en gaat u niet voor niets kijken bij de artiest van uw keuze.

Ik kan niet komen kijken op de aangegeven data op de website, zijn er dan andere mogelijkheden?
U kunt aangeven dat de data op de website niet schikken in uw agenda. Vervolgens zullen wij voor u op zoek gaan naar geschikte alternatieve kijkmogelijkheden.

Prijzen

Waarom verschillen de prijzen van particulieren met de prijzen voor bedrijven en verenigingen?
Heel veel artiesten maken gebruik van de zogenaamde prive-regeling in de fiscale wetgeving van Nederland. Deze regeling houdt in dat als u als particulier rechtstreeks een artiest uitbetaalt u een onkostenvergoeding betaalt waarover door de artiest wel inkomstenbelasting moet worden betaald maar waarover geen werkgeverslasten hoeven te worden betaald. Dat kan in een aantal gevallen een behoorlijk verschil in prijs opleveren. In veel gevallen betaalt u als particulier een stuk minder om deze reden dan een bedrijf.

Zijn de prijzen voor bedrijven uitkoopbedragen?
Jazeker! Swinging.nl rekent aan rechtspersonen en bedrijven altijd een uitkoopsom. Dat betekent een bedrag inclusief alle werkgeverslasten en overige kosten. Swinging.nl heeft van de belastingdienst een zogenaamde inhoudingsplichtigenverklaring ontvangen waarmee u gevrijwaard bent van verdere naheffingen. U betaalt 1 totaalbedrag, wel zo handig en overzichtelijk. Uiteraard zijn alle prijzen voor bedrijven exclusief btw.

Zijn de prijzen voor bedrijven exclusief eventuele BUMA rechten?
Alle prijzen voor bedrijven zijn exclusief BUMA rechten. De reden hiervoor is dat het regelmatig voorkomt dat opdrachtgevers en/of lokaties reeds een overeenkomst hebben met de BUMA waardoor het niet nodig is om nogmaals BUMA rechten af te dragen. Indien u dat wenst kan Swinging.nl uiteraard wel de afwikkeling van de eventuele BUMA rechten voor u regelen. Onze medewerkers vertellen u graag alles over de mogelijkheden en of dat wel/niet verstandig is in uw specifieke situatie.

Kloppen de getoonde prijzen wel?
Swinging.nl doet zijn uiterste best om de prijzen zo accuraat en compleet mogelijk te vermelden. Echter soms gaan prijswijzigingen zo snel (bijvoorbeeld bij de prijs van Bekende Nederlanders) dat het kan gebeuren dat de prijzen niet correct zijn. Alle prijzen zijn dus zo accuraat mogelijk maar wel onder voorbehoud van wijzigingen.

Waarom zijn sommige prijzen op aanvraag?
Met name bij sommige bekende Nederlanders is het niet mogelijk om de prijzen openbaar te maken. Om die reden zijn deze prijzen op aanvraag beschikbaar.

Boeken

Hoe kan ik een boeking vastleggen?
U kunt via de website informatieaanvragen en direct opties plaatsen. Het is niet mogelijk om via de website een boeking te plaatsen. Nadat er persoonlijk overleg is geweest met onze medewerkers bespreken we samen met u al uw wensen en de mogelijkheden. Vervolgens kunt u de boeking telefonisch of per e-mail rondmaken. U ontvangt per e-mail een bevestiging van de boeking.

Wat voor extra kosten komen er nog bovenop de jullie site genoemde prijzen?
Op het moment dat u een offerte op maat heeft gemaakt heeft u een prijs waar enkel nog eventuele parkeerkosten bij komen en de verzorging van een maaltijd voor de betreffende artiest(en). Er zijn dus geen verborgen of bijkomende kosten meer.

Wanneer is het nodig ‘sjouwhulp’ bij te boeken?
In zijn algemeenheid geldt dat bij het overbruggen van een trap met tenminste drie traptreden er extra sjouwhulp moet worden bijgeboekt. Bij vrijwel alle artiesten kunt u bij het berekenen van een offerte op maat direct berekenen wat de eventuele meerkosten voor sjouwhulp zijn.

Extra achtergrondinformatie betreffende de noodzaak van sjouwhulp:
Volgens de ARBO wetgeving is het niet toegestaan tijdens werktijd niet meer dan 25 kilo met twee handen te tillen (berekend conform de NIOSH-methode). De meeste apparatuur die wordt meegenomen is zwaarder dan 25 kilo en ook nog eens extra beschermd door stevige kisten. Gemiddeld wegen deze kisten al snel 100 kilo. Ruim zwaarder dus dan de toegestane grens van 25 kilo. Alle kisten staan op wieltjes om sjouwwerk zoveel mogelijk te voorkomen. Bij meer dan drie traptreden kunnen de kisten niet meer via een zogenaamde ‘ramp’ (een metalen plank die wordt gelegd over de traptreden) over de trap worden gerold. Daarom is in dergelijke gevallen noodzakelijk om extra sjouwhulp bij te boeken.

Hoe gaat de betaling?
U betaalt een aanbetaling bij het vastleggen van de boeking. Voor het restant krijgt u 1 maand voor het feest van ons de factuur gemaild. Deze factuur betaalt u dan binnen 2 weken.

Feestavond

Is het mogelijk een verzoeknummer aan te vragen?
Boekt u een artiest of band dan zal dit afhankelijk zijn van het betreffende repertoire. Uit dit repertoire kan u uiteraard altijd een verzoeknummer aanvragen. In sommige gevallen kan de artiest in overleg een speciaal nummer voor u instuderen. Indien u een DJ heeft ingehuurd is het aanvragen van verzoeknummers uiteraard geen enkel probleem.

Houdt de artiest ook pauzes?
Zoals vermeld op onze website spelen de meeste artiesten meerdere sessies. Tijdens de pauze die ze tussen deze sessies hebben beschikken zij altijd over de mogelijkheid om achtergrondmuziek te draaien. Uiteraard kunt u deze pauzes ook op laten vullen door één van onze dj’s.

Wij eten in dezelfde zaal als het feest is, bouwt de artiest dan eerder op?
De opbouw van de artiest zal normaal gesproken 1,5 tot 2 uur voor aanvang van het feest plaatsvinden. Omdat u ook rekening moet houden met een soundcheck kan het gewenst zijn dat de opstelling eerder wordt opgebouwd. U moet dan echter wel rekening houden met wachtgeld. Via ons offertesysteem kan u precies zien wat voor extra kosten dit eventueel met zich mee brengt.

Waarom wordt er voor de artiest een eenvoudige gezonde maaltijd gevraagd?
Als een artiest bijvoorbeeld om 20:00 van start gaat met zijn optreden betekent dit dat hij vaak rond 15:00 al is begonnen met het laden van zijn spullen en het rijden naar de feestlocatie. Dit houdt in dat hij dus na dit tijdstip nog niet heeft gegeten. Om een goed optreden te kunnen verzorgen is het belangrijk dat de artiest uitgerust aan het optreden kan beginnen. De artiest komt daarom wat eerder zodat hij voor aanvang van het optreden rustig wat kan eten en zich daarna voor de volle 100% in kan zetten. Swinging.nl kiest ervoor om de kosten van deze maaltijd NIET in de gage van de artiest te verrekenen maar om dit gescheiden te houden.

Welke stroomvoorziening is benodigd voor de artiest?
De stroomvoorziening die de artiest nodig heeft verschilt per artiest. In uw optiebevestiging wordt direct een specificatie gegeven van de benodigde stroomvoorziening. Zo kunt u tijdig controleren of de artiest van uw keuze past bij voorzieningen op de feestlocatie van uw keuze.

Wat is het minimale geluidsniveau voor een leuk feest met een artiest?
Wij adviseren om, indien er op de locatie van uw feest een voorgeschreven geluidslimiiet aanwezig is, dit met Swinging.nl te overleggen. In veel gevallen is dit geen probleem maar in een enkel geval kan het zo zijn dat Swinging.nl u zal adviseren om een andere artiest te kiezen. Om u een gevoel te geven van geluidssterke kunt u onderstaande tabel raadplegen.

Kan ik in geval van nood Swinging.nl ook buiten kantooruren bereiken
Ja, in geval van nood kunt u Swinging.nl bereiken op 06-48868033/06-39890808. Let op: deze nummers zijn uitdrukkelijk alleen bedoeld voor acute noodsituaties waar direct een oplossing voor gewenst is.

Overige vragen

Hoe worden de artiesten van Swinging.nl geselecteerd?
Een speciaal team van opgeleide medewerkers is continue op zoek naar de allerbeste artiesten in een bepaalde prijsklasse. De selectie gebeurt aan de hand van strenge criteria zoals muzikaliteit, kwaliteit (vrijwel al onze muzikanten hebben het conservatorium afgerond), prijs/kwaliteitsverhouding, originaliteit en betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken. Alle artiesten worden vooraf bekeken tijdens meerdere live optredens.

Wat gebeurt er in geval van ziekte van de artiest(en)?
Gelukkig komt het niet vaak voor maar uit te sluiten is het nooit. Als er een artiest ziek wordt zal er binnen de formatie (indien u een band heeft geboekt) gekeken worden of de betreffende artiest te vervangen is zodat dezelfde band gewoon op kan treden op uw feest. Indien dit niet haalbaar is zal Swinging.nl samen met u zoeken naar een passend gelijkwaardig alternatief.

Wat gebeurt er als ons feest niet door kan gaan?
Swinging.nl staat bekend om haar coulantheid ten opzichte van haar klanten. Echter moeten ook wij onze afspraken nakomen met de geboekte artiesten en kunnen daardoor niet voorkomen dat er in bepaalde omstandigheden een percentage van het geboekte bedrag zal moeten worden voldaan. Meer informatie hierover vindt u in onze algemene voorwaarden.

Hoe is Swinging.nl bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen?
Swinging.nl is heel bewust met MVO bezig. Zo gebruiken wij vrijwel enkel nog LED verlichting bij onze lichtinstallaties. Dat scheelt ongeveer een factor 15 met ouderwetse gloeilampen. Op jaarbasis besparen we hiermee enorm veel energie. Swinging.nl is een officieel erkend leerbedrijf voor studenten en doet regelmatig pro deo mee aan het ondersteunen van lokale evenementen voor scholen, buurthuizen en jongeren. Tot slot doneert Swinging.nl jaarlijks een percentage van haar winst aan de Nederlandse Hartstichting. Oprichter Martijn van Buren is regelmatig gastspreker voor jongeren, op scholen en opleidingen om zo anderen te inspireren hun dromen waar te maken. Zie ook voor meer informatie www.martijnvanburen.nl.