• Kijkavond bezoeken

  Peter Beense

  Omschrijving

  Als tiener moest Peter Beense zijn tijd verdelen tussen zijn twee grote hobby’s: voetbal en zingen. Lange tijd speelde hij bij het Amsterdamse DWS, en ondanks dat de clubleiding hem vroeg om in een hoger elftal te gaan spelen, koos Peter ervoor om bij zijn vrienden in het elftal te blijven. Gezelligheid vond hij toen al erg belangrijk. Hij volgde een opleiding voor kok, en haalde bovendien zijn diploma als brood- en banketbakker. Peter zou beslist hiervan zijn beroep hebben gemaakt, als hij niet op 18 jarige leeftijd de smaak van het optreden te pakken had gekregen. Het werd echter een lange en moeilijke weg.
  Zingen was weliswaar zijn grote passie, maar om in zijn onderhoud te voorzien rolde hij van het ene baantje naar het andere. Intussen deed hij mee aan alle mogelijke talentenjachten, o.a. in het befaamde Shorts of London.
  Op een gegeven moment werkte hij als kelner op het Rembrandsplein, en daar merkte hij dat de horeca hem goed lag. Dat was helemaal het geval toen hij als zingende kelner in het ‘Hof van Holland’ aan de slag kon gaan.
  De grote ommezwaai kwam nadat hij zijn vrouw Marja leerde kennen en hun dochter Melanie werd geboren. Peter merkte toen dat hij meer zekerheid voor zijn gezin wilde.
  Het jonge stel kon een café aan de Korte Regulierdwarsstraat overnemen en samen besloten zij om het onder de naam ‘Café Peter Beense’ te exploiteren. Nu, ruim 16 jaar later hebben zij het café nog steeds en, ondanks zijn vele optredens in het land, is Peter er nog regelmatig te horen.

  Het eerste muzikale succes kwam in 1985. De single ‘mijn donkerbruine broeder’ stond in de Tipparade en Peter mocht bij Chiel Montagne in het televisieprogramma ‘Op Volle Toeren’ optreden.
  Enkele jaren later volgde: ‘Ay ay ay Ajax’. Hij zong het samen met Ronald, ook een zingende kastelein, en zij stonden wekenlang met dit voetballied in de hitparade.

  Elke Amsterdammer kent de volkszanger Peter Beense als Ajax fan. Hij was de eerste niet-voetballende artiest op de grasmat van de Ajax Arena. Ook zong hij bij de historische Ajax huldiging voor 200.000 mensen op het Museumplein.
  In de Arena trad Peter vaker op. Bij de feestavond voorafgaande aan het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Maxima, of als voorprogramma bij de concerten van André Hazes. En uiteindelijk, na diens overlijden, ook bij de gigantische herdenkingsplechtigheid voor André in de Arena.

  De carrière van Peter Beense ging de afgelopen jaren stap voor stap omhoog. Zijn eerste ‘echte’ concert in theater Carré was in een halve dag uitverkocht. Daarna volgden jaarlijkse concerten in de Heineken Music Hall, een spektakel waar zijn fans telkens naar uitkijken.
  Het album ‘Een goede vriend’ zorgde voor veel televisie optredens. Niet alleen met de titelsong, maar ook met liedjes als ‘Fiësta’, ‘M’n kleine meid’ (speciaal voor zijn dochter geschreven) en het prachtige ‘Ik mis je zo’. Met ruim 200 optredens per jaar behoort hij inmiddels tot een van de meest gevraagde zangers van ons land.

  Dat Peter een veelzijdige artiest is, bleek in 2006. Nederland leerde Peter Beense voor het eerst kennen als acteur. Hij speelde in de RnB/Hiphop film Bolletjes Blues samen met de rappers Negativ en Raymzter. Voor de soundtrack maakte hij samen met Party Squad het liedje ‘Ze zeggen’.
  De filmwereld had Peter ‘ontdekt’! Al snel kreeg hij nieuwe aanbiedingen. Zijn tweede filmrol in ‘Honeyz’, de nieuwste film van regisseur Tom Six zorgde wederom voor goede kritieken en een hoop media aandacht.

  De afgelopen maanden werkte Peter hard aan zijn nieuwe album ‘Voor mijn vrienden’. Voor de productie tekende John van de Ven (o.a. 25 jaar lang de vaste producer van Andre Hazes), en het album werd opg…

  Foto's & Video's

  Meer videos:

  Repertoire

  Het Repertoire is momenteel niet beschikbaar.

  Prijsinformatie

  De prijs is exclusief btw en buma rechten. Prijswijzigingen en beschikbaarheid onder voorbehoud.

  Reviews

  • Door Mark van Loon op 9 januari 2012 ★★★★

   Peter Beense heeft bij ons dorpsfeest, waarbij ik in de organisatie zit, een optreden gegeven in de feesttent. Hij maakt er vanaf het begin een groot "Amsterdams feest" van en kijkt daarbij niet op een kwartiertje. Zeker een topartiest, voor nog een betaalbaar bedrag!

  • Door r. vlietman op 9 augustus 2010 ★★★★★

   Een geweldig optreden. Echt genoten van een Amsterdamse zanger.

 • Offerte aanvraag

  Artiest is beschikbaar

 • We spelen altijd
 • 'Keurmerk Trouwen'
 • Persoonlijk advies
 • Diverse kijkavonden
 • Gemiddeld beoordeeld met een 9.5
 • Grootste van NL
Meer informatie? Advies? Inspiratie? We horen het graag. Neem contact op!

Reviews

Swinging.nl wordt beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 458 beoordelingen.

>Swinging.nl wordt beoordeeld met een 9.5

Cunera
Rotterdam

De communicatie met Swinging.nl verliep erg soepel en alles is goed geregeld. Maar bovenal: DJ Peter Smit is echt een topper! Het feest op...

10 / 10

Y.H.G.M. Ragas
Dinteloord

Goede service, snel, vriendelijk en laag drempelig. Ruime keuze uit assortiment. Wij zijn uiterst tevreden! Top!

10 / 10

Corline
Katwijk aan Zee

Wij hadden een geweldige avond. Muziek werd naar onze wens gespeeld. Er werd veel gedanst. Iedereen vond het leuk Heb er geen andere...

10 / 10

Michael
Abdoelhafiezkhan

Profesioneel en flexibel orkest

8 / 10

Anne
ROTTERDAM

Topervaring. Via swinging.nl kozen wij DJ Peter Smit voor ons bruiloftsfeest op 28 september 2019. Het contact met swinging.nl verloopt...

10 / 10

Arnold
Capelle aan den IJssel

Super avond gehad

10 / 10

Marjolein
Kampen

We hebben genoten van het optreden van The Chandeliers tijdens ons bruiloftfeest. Veel afwisselende muziek door de band zelf en door de...

10 / 10

Karianne
's-Hertogenbosch

Via de website kon ik makkelijk een geschikte artiest selecteren. De informatie was duidelijk en uitgebreid en het regelen ging snel en...

8 / 10

Cas en Vera
Amsterdam

Op 13 september 2019 hebben wij de Helden geboekt voor ons huwelijksfeest. Vanaf het eerste contactmoment (de kijkavond) tot en met de...

10 / 10

Véronique
Hoeselt

Topentertainment! Hadden Soul Solution al paar keer aan het werk gezien, en zij slagen er telkens in om het feest naar een hoger niveau te...

10 / 10