• Kijkavond bezoeken

  Peter Beense

  Omschrijving

  Als tiener moest Peter Beense zijn tijd verdelen tussen zijn twee grote hobby’s: voetbal en zingen. Lange tijd speelde hij bij het Amsterdamse DWS, en ondanks dat de clubleiding hem vroeg om in een hoger elftal te gaan spelen, koos Peter ervoor om bij zijn vrienden in het elftal te blijven. Gezelligheid vond hij toen al erg belangrijk. Hij volgde een opleiding voor kok, en haalde bovendien zijn diploma als brood- en banketbakker. Peter zou beslist hiervan zijn beroep hebben gemaakt, als hij niet op 18 jarige leeftijd de smaak van het optreden te pakken had gekregen. Het werd echter een lange en moeilijke weg.
  Zingen was weliswaar zijn grote passie, maar om in zijn onderhoud te voorzien rolde hij van het ene baantje naar het andere. Intussen deed hij mee aan alle mogelijke talentenjachten, o.a. in het befaamde Shorts of London.
  Op een gegeven moment werkte hij als kelner op het Rembrandsplein, en daar merkte hij dat de horeca hem goed lag. Dat was helemaal het geval toen hij als zingende kelner in het ‘Hof van Holland’ aan de slag kon gaan.
  De grote ommezwaai kwam nadat hij zijn vrouw Marja leerde kennen en hun dochter Melanie werd geboren. Peter merkte toen dat hij meer zekerheid voor zijn gezin wilde.
  Het jonge stel kon een café aan de Korte Regulierdwarsstraat overnemen en samen besloten zij om het onder de naam ‘Café Peter Beense’ te exploiteren. Nu, ruim 16 jaar later hebben zij het café nog steeds en, ondanks zijn vele optredens in het land, is Peter er nog regelmatig te horen.

  Het eerste muzikale succes kwam in 1985. De single ‘mijn donkerbruine broeder’ stond in de Tipparade en Peter mocht bij Chiel Montagne in het televisieprogramma ‘Op Volle Toeren’ optreden.
  Enkele jaren later volgde: ‘Ay ay ay Ajax’. Hij zong het samen met Ronald, ook een zingende kastelein, en zij stonden wekenlang met dit voetballied in de hitparade.

  Elke Amsterdammer kent de volkszanger Peter Beense als Ajax fan. Hij was de eerste niet-voetballende artiest op de grasmat van de Ajax Arena. Ook zong hij bij de historische Ajax huldiging voor 200.000 mensen op het Museumplein.
  In de Arena trad Peter vaker op. Bij de feestavond voorafgaande aan het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Maxima, of als voorprogramma bij de concerten van André Hazes. En uiteindelijk, na diens overlijden, ook bij de gigantische herdenkingsplechtigheid voor André in de Arena.

  De carrière van Peter Beense ging de afgelopen jaren stap voor stap omhoog. Zijn eerste ‘echte’ concert in theater Carré was in een halve dag uitverkocht. Daarna volgden jaarlijkse concerten in de Heineken Music Hall, een spektakel waar zijn fans telkens naar uitkijken.
  Het album ‘Een goede vriend’ zorgde voor veel televisie optredens. Niet alleen met de titelsong, maar ook met liedjes als ‘Fiësta’, ‘M’n kleine meid’ (speciaal voor zijn dochter geschreven) en het prachtige ‘Ik mis je zo’. Met ruim 200 optredens per jaar behoort hij inmiddels tot een van de meest gevraagde zangers van ons land.

  Dat Peter een veelzijdige artiest is, bleek in 2006. Nederland leerde Peter Beense voor het eerst kennen als acteur. Hij speelde in de RnB/Hiphop film Bolletjes Blues samen met de rappers Negativ en Raymzter. Voor de soundtrack maakte hij samen met Party Squad het liedje ‘Ze zeggen’.
  De filmwereld had Peter ‘ontdekt’! Al snel kreeg hij nieuwe aanbiedingen. Zijn tweede filmrol in ‘Honeyz’, de nieuwste film van regisseur Tom Six zorgde wederom voor goede kritieken en een hoop media aandacht.

  De afgelopen maanden werkte Peter hard aan zijn nieuwe album ‘Voor mijn vrienden’. Voor de productie tekende John van de Ven (o.a. 25 jaar lang de vaste producer van Andre Hazes), en het album werd opg…

  Foto's & Video's

  Meer videos:

  Repertoire

  Het Repertoire is momenteel niet beschikbaar.

  Prijsinformatie

  De prijs is exclusief btw en buma rechten. Prijswijzigingen en beschikbaarheid onder voorbehoud.

  Reviews

  • Door Mark van Loon op 9 januari 2012 ★★★★

   Peter Beense heeft bij ons dorpsfeest, waarbij ik in de organisatie zit, een optreden gegeven in de feesttent. Hij maakt er vanaf het begin een groot "Amsterdams feest" van en kijkt daarbij niet op een kwartiertje. Zeker een topartiest, voor nog een betaalbaar bedrag!

  • Door r. vlietman op 9 augustus 2010 ★★★★★

   Een geweldig optreden. Echt genoten van een Amsterdamse zanger.

 • Artiest aanvraag

  Artiest is beschikbaar

 • We spelen altijd
 • 'Keurmerk Trouwen'
 • Persoonlijk advies
 • Diverse kijkavonden
 • Gemiddeld beoordeeld met een 9.4
 • Grootste van NL
Meer informatie? Advies? Inspiratie? We horen het graag. Neem contact op!

KIYOH RECENSIES

>Swinging.nl wordt beoordeeld met een 9.4

Swinging.nl wordt beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 392 beoordelingen.


Den Haag

Wij hebben een top feest gehad op onze bruiloft dankzij Trots!

10 / 10


Rotterdam

Alles was perfect geregeld

10 / 10


Dordrecht

Geweldig feest, mooie apparatuur en goede communicatie. Martijn denkt goed mee tijdens de voorbereiding van het feest en reageert snel op...

9 / 10


Nieuwegein

De boeking verliep prettig en snel! Had ik daarna nog vragen dan waren die snel en helder beantwoord!

10 / 10


Hoogvliet

Het is een bedrijf wat snel kan reageren, ook al is het feest 1,5 week later. Ook via Whatsapp contact mogelijk, dat is wel heel erg fijn....

10 / 10


Amsterdam

- Thanks to the fantastic DJ Nicky.we have enjoyed a perfect wedding dinner and party with our guests - Great sound systems which fit...

9 / 10


Utrecht

Ondanks ons bijzondere / ongewone verzoek werd er direct met ons meegedacht en werden we heel snel teruggebeld dat het was geregeld. Super...

10 / 10


Rotterdam

Persoonlijk advies, goede bereikbaarheid en goeie bands :)

10 / 10


Hilversum

Super service van Martijn gehad. Snelle responsetijd. Duidelijk. Martijn denkt mee met alles; keuze van de artiest, benodigde techniek, en...

10 / 10


Brussel

Top communicatie

10 / 10