5 Heldentips voor muziek tijdens jullie bruiloft! | Swinging.nl
Tessa en Joep van De Helden

Auteur: Tessa en Joep (De Helden)

Gepubliceerd: 28 maart 2019

5 Heldentips voor muziek tijdens jullie bruiloft!

Als je grote geliefde eindelijk op zijn knieën is gegaan om je ten huwelijk te vragen en je hebt volmondig ja gezegd (en waarschijnlijk ook heel hard gehuild…), dan begint het daarna eigenlijk pas. Want hoe gaat jullie dag eruitzien?

Welke locatie wordt het? Wordt het hartje zomer of winter of ergens tussenin? Wie nodigen jullie uit? Wat trekken jullie aan en wat vooral niet? Wat mag het kosten? Wat geven jullie de gasten te eten en, ook niet onbelangrijk, te drinken? Hoe kleden jullie alles aan enz. enz. – Kortom: genoeg om je druk over te maken de komende tijd!

Om te voorkomen dat jullie straks meer stress hebben dan plezier beleven tijdens de voorbereidingen, willen wij jullie graag wat tips meegeven. Het gaat wat ver om onszelf ervaringsdeskundigen te noemen, want wij zijn zelf beiden namelijk (nog) niet getrouwd. Maar als zanger en zangeres van coverband De Helden hebben wij inmiddels wel veel bruiloften meegemaakt! Met de bovenstaand besproken keuzes kunnen we jullie helaas niet verder helpen, maar we geven jullie wel graag vijf tips over hoe muziek iets kan toevoegen aan jullie dag:

1: Zorg voor persoonlijk contact

Elke bruiloft is anders, en het gaat om jullie persoonlijke wensen. Tessa: “Zelf vind ik persoonlijk contact altijd fijn, zodat je goed kunt luisteren naar de wensen van het bruidspaar. Als je persoonlijk contact hebt, kun je helder communiceren en beter aangeven hoe jullie perfecte dag eruitziet.”

Bovendien is het voor ons fijn om een bruidspaar al eens te ontmoeten voordat je op de bruiloft komt spelen. Joep: “Het is altijd leuker om te spelen voor een bruidspaar waar je al een klik mee hebt, dan dat je op de avond zelf nog op zoek moet gaan naar het kersverse echtpaar. Andersom kan ik me voorstellen dat het leuk is om te weten dat de bandleden niet alleen goed klinken, maar ook gezellige gasten en dames zijn, die je graag op je bruiloft uitnodigt.”

Vaak regelt een boeker de meeste contractuele zaken van een boeking. Vraag dan gelijk of je misschien even contact kunt hebben met één van de bandleden.

2: Eerst kijken, dan boeken!

Het uitkiezen van een band die goed past bij jullie bruiloft is een hele persoonlijke keuze. Een band boeken doe je bovendien niet elke dag, dus je wil zeker zijn dat de band die je boekt goed past bij jullie speciale dag. Op internet kun je veel filmpjes zien, maar het gaat ook om een gevoel. En dat gevoel kun je pas echt krijgen als je de band live hebt gezien, door bijvoorbeeld naar een kijksessie te gaan.

Tijdens een kijksessie presenteert de band zich graag aan jullie. Elke band is natuurlijk anders. Er zijn bands die één show maken en die show de ene dag op de ene bruiloft spelen, en de andere dag precies hetzelfde op een andere bruiloft. Dat kan mooi zijn, maar misschien heb je wel persoonlijke wensen. Een kijksessie is een goede gelegenheid om hier duidelijkheid over te krijgen.

Met De Helden geven we regelmatig een speciaal miniconcert voor geïnteresseerde bruidsparen. Tijdens dit concert brengen we een dwarsdoorsnede van ons repertoire ten gehore, waarbij we de opbouw van een feestavond nabootsen. Na afloop is er tijd om vragen te stellen en om de bandleden te ontmoeten.

En hoe weet je nou of de keuze juist is? Onze tip: vertrouw op je intuïtie. Is het, net zoals bij je eigen grote liefde, meteen raak? Dan kun je ervan uitgaan dat je goed zit! 🙂

3: Muziek als rode draad tijdens je huwelijksdag

Als mensen denken aan muziek op hun bruiloft, denken zij meestal als eerst aan een knallende band voor het feest. Maar de bruiloft is niet enkel het feest; ook op andere momenten kan muziek heel veel toevoegen! Joep: “Je wil natuurlijk dat je bruiloft voelt als een film waarin jullie de hoofdrol spelen. Ooit wel eens een film gekeken zonder muziek?”

Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over muziek tijdens de ceremonie, de receptie of het diner? Of misschien wel een muzikant die mee gaat als jij je geliefde ophaalt. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil, maar op sommige momenten kan muziek ervoor zorgen dat gevoel wordt versterkt en/of twee onderdelen mooi aan elkaar worden gelijmd zonder (pijnlijke) stiltes.

4: Een muzikaal totaalconcept

Met een muzikaal totaalconcept bedoelen we dat alles van begin tot eind is geregeld op muzikaal gebied. Licht, geluidstechniek, hoeveel sets, wat gebeurt er tijdens de pauzes. Informeer goed of een band alles aanbiedt, zodat jullie je geen zorgen hoeven te maken en gewoon kunnen feesten met jullie familie en vrienden.

Tessa: “Dit is bijvoorbeeld ook de kracht van coverband De Helden waar ik onderdeel van uitmaak. Je krijgt een totaalpakket zodat jouw feestavond van begin tot eind goed wordt opgebouwd, rekening houdend met jullie wensen. Dat begint bijvoorbeeld met het opwarmen van de gasten door onze zanger Joep om daarna vloeiend over te gaan naar de opening van de avond, al dan niet met een openingsdans.”

De 3 sets worden zorgvuldig opgebouwd naar een climax toe in de derde set om de avond gezamenlijk af te sluiten en het bruidspaar even in het zonnetje te zetten. Tussendoor draait de DJ om het feest lekker gaande te houden en te voorzien van nummers die de band niet spelen, maar waar jullie gasten wel van houden. Kortom een complete avond voetjes van de vloer en nooit meer naar huis!

De vijf bruiloft-tips van De Helden

5: Wees er op tijd bij!

Het ene bruidspaar is meer van het ver vooruit plannen, het andere meer van het laatste moment. Beide is natuurlijk goed, maar besef wel: mei, juni en september zijn populaire trouwmaanden. En de meeste mensen trouwen op vrijdag of zaterdag (dat zijn maar 8 dagen in een maand!). Het zou natuurlijk jammer zijn als die band waar je net zo enthousiast over bent geworden al op een andere bruiloft staat te spelen! Dus: wees er op tijd bij. De populaire data zijn al snel en ver vooruit volgeboekt.

We hopen dat jullie wat aan deze info hebben gehad en wensen jullie heel veel succes, maar vooral ook plezier met alle voorbereidingen. Hopelijk tot ziens!

Tessa Bons & Joep van Weert

Tessa en Joep zijn 2 van de 3 vocalisten van coverband De Helden

Stel je eigen bruiloftsfeest entertainment samen