Bruiloft-met-DJ-of-Coverband | Swinging.nl

Auteur: Martine de Boer

Gepubliceerd: 21 september 2016

Bruiloft met DJ of Coverband?

Veel mensen zullen zich afvragen wie ze nou moeten boeken. Een bruiloft DJ is super leuk, maar is dat leuk voor de hele avond? Een coverband is leuk! Maar… dat kan toch ook weer niet de hele avond. Ten eerste is het natuurlijk luisteren naar je eigen gevoel. Dat gevoel kan wel eens moeilijk te volgen zijn. Daarom heeft Swinging.nl wat tips om te helpen bij je keuze.

Waarom een DJ?

DJTimm4.jpg

Wij hebben veel goede bruiloft DJ’s waarvan er altijd wel een is die precies bij jou past. Ja leuk allemaal maar hoe zit dat en is dat echt leuk voor de hele avond? Dat is natuurlijk voor iedereen anders. Het eerste waar je op moet letten is, van wat soort muziek houden jullie? Veel mensen denken bij een DJ aan een Tiësto of Armin van Buuren met hun dance muziek. Dat klopt dus niet. Een bruiloft DJ kan alle stijlen spelen die je je kan bedenken. Latin, Pop, Rock, Nederlands en noem het maar op. Over het algemeen kan een DJ meer stijlen spelen dan een coverband. Dat is dus geen probleem meer. Bij ons spelen bruiloft DJ’s gemiddeld 5 uur op een bruiloft. Dit gaat van rustige nummers tot harde nummers. Dat ligt natuurlijk aan de muziek die jij doorgeeft. Ja dat dus ook! Jij mag de muziek bepalen, het hoeft niet, maar voor degene die een speciale setlist heeft past dat prima in dit plaatje. Wel is het zo dat een DJ natuurlijk achter een booth staat en minder kan bewegen, dus minder interactie met het publiek heeft. Maar wat het dan weer goedmaakt. DJ en Muzikant, hoe dan, dat is toch gek? Nee, dat is een super leuke combinatie! Denk eens aan een goed nummer dat je kent met een saxofoon. Verbeeld je nu een live sax terwijl de DJ het nummer mixt. Het is vaak pure improvisatie wat leidt tot pure magie. Zie je het al voor je? Wij wel! Bekijk eens onze muzikanten die samen kunnen optreden met een DJ. Naast DJ met sax kun je ook nog kiezen voor DJ met trompetDJ met percussie of een zingende DJ. En zullen we het nog gekker maken? Een DJ met violist… Ja dat las je goed. Dat zou je niet zomaar bedenken toch? Nog meer reden om een kijkje te nemen op onze pagina DJ met muzikant.

Waarom een coverband?

band boeken | swinging

En een band, is dat niet wat? Zeker! Wij hebben ook een breed aanbod aan coverbands. De bands spelen geen 5 uur aangezien ze hun stem de volgende dag niet kwijt willen zijn. Maar verwacht wel hetzelfde energie level, en dat in een kortere tijd! Als je echt een persoonlijkere show wil moet je voor een band gaan. Een band speelt een bepaald repertoire, daarom hebben we er ook zo veel. Zijn er echt nummers die je moet horen? Geef het dan aan, dan studeert de band hem in. Een band kan heen en weer lopen en dan blijft interactie met het publiek vaak ook niet uit. Dat is voor een bruiloft DJ dan weer wat moeilijker. Daarnaast heb je dan live muziek waarbij je lekker mee kunt zingen. Veel mensen vinden het ook heerlijk om live muziek te horen en daar helemaal in op te gaan. Natuurlijk hebben alle bands goede muzikanten die het nog mooier maken. Aangezien we zo’n breed aanbod hebben, hebben we veel verschillende combinaties. Denk hierbij aan twee zangeressen, zanger en zangeres, 1 zanger, noem het maar op. Neem vooral een bezoekje op onze pagina Coverbands.

Zullen we de keuze nog moeilijker maken? Wij hebben een groot aanbod aan speciale acts, denk hierbij aan steltlopers, dansers of een robotshow. We hebben van alles, wil je iets wat niet op de website staat? Dan vinden wij een manier om dat voor jou te regelen.

Robot Podium act

Heb je al meer ideeën op gedaan? Bel of mail ons voor meer informatie!

Stel je eigen DJ show samen