De-openingsdans-op-je-bruiloft-tips-van-kenners | Swinging.nl

Auteur: Martine de Boer

Gepubliceerd: 17 augustus 2016

De openingsdans op je bruiloft – tips van kenners

De openingsdans – een spannend moment. Als je niet uitkijkt zo spannend dat het eerder een last dan een lust wordt. Wat zijn de do’s en don’ts voor de openingsdans? Wat zijn de laatste trends? We vroegen onze ervaren bruiloft DJ om raad.

Het belangrijkste is dat je je er zelf een goed gevoel bij moet hebben. Het is jullie bruiloft, niets hoeft, alles mag. Door al het geregel zou je dat soms bijna vergeten zegt DJ Edgar. Wil je graag jullie graag dat ene liedje horen dat zo speciaal voor jullie is, doe dat dan gewoon. De feestavond is nog lang genoeg, die paar minuten speciaal voor jullie mogen best even anders dan anders zijn.

Maar natuurlijk zijn er wel trends te zien zegt DJ Danny. Je ziet de laatste tijd steeds vaker dat mensen al direct stevig openen. Bijvoorbeeld met een hardstyle nummer. ‘Bij bijvoorbeeld een nummer zoals Lose My Mind van Brennan Heart dat laatst nog werd aangevraagd als openingsnummer weet je als DJ al direct dat vanavond het dak er af zal gaan’ aldus Danny.

Een andere trend volgens Danny is dat mensen rustig beginnen, bijvoorbeeld met een nummer van Adele of een echte classic, maar dan na het eerste refreintje overgaan naar een snel nummer. Dat werkt heel erg goed. Je houdt zo de aandacht goed vast van de gasten en gegarandeerd krijg je op deze manier snel de dansvloer op.

Het kiezen van het openingsnummer kan best lastig zijn. Maar waarom zou je kiezen? Je kunt ook een speciale mix laten maken van verschillende stijlen muziek. Onze DJ’s maken regelmatig speciale mixen voor openingsdansen. Houdt het op maximaal 5 minuten en probeer een paar leuke contrasten aan te brengen in de muziekkeuzes van zo’n mix.

Onderstaand is alleen bedoeld voor ceremoniemeesters, ga je trouwen…lees dit niet!
Ben je gevraagd als ceremoniemeester en wil je het bruidspaar echt verrassen? Organiseer dan samen met een paar vrienden een openingsdans voor het bruidspaar. Stel je voor: de DJ kondigt de openingsdans aan, het bruidspaar staat klaar en wat gebeurt er…de DJ zet ogenschijnlijk het verkeerde nummer in. Net op het moment dat het bruidspaar boos begint te worden komen jullie naar voren en zetten jullie een vette openingsdans neer. Speciaal voor het bruidspaar. Hoe leuk is dat? Het is gewaagd natuurlijk maar daarom misschien juist zo leuk.

Je zou er zelfs een flashmob van kunnen maken waarbij uiteindelijk alle gasten meedansen rond het bruidspaar.

Wat je ook wenst: een mooi rustig nummer, stijldansen, hardstyle, een classic, een speciale mix van songs of een flashmob door de gasten….vergeet vooral niet te genieten. Het is jullie feest en jullie moment!

 

 

Stel je eigen bruiloftsfeest entertainment samen