Het-gaat-wel-eens-mis-op-een-evenement! | Swinging.nl

Auteur: Martine de Boer

Gepubliceerd: 28 februari 2017

Het gaat wel eens mis op een evenement!

Het kan je haast niet ontgaan zijn: bij de Acadamy Awards 2017 werd voor de meest prestigieuze categorie, die van de beste film, de verkeerde naam voorgelezen. Er wordt nu druk gespeculeerd of dit opzet was of niet… het maakt namelijk niet uit hoe erover je gepraat wordt, als er maar over je gepraat wordt nietwaar.

Toch een moment waarop de regisseur van de uitreiking heel zenuwachtig werd, zo nemen we aan. Maar er zijn meer momenten zoals deze geweest. Het vak van een evenementenmanager gaat niet altijd over rozen. Een paar voorbeelden.

De opening van de Olympische winterspelen

In 2014 was het toneel de openingsceremony van de Olympische Winterspelen in Sotsji. Eén van de Olympische ringen ging voor het oog van de hele wereld (behalve Rusland) niet open. De Russische regie voegde, voor kijkers uit Rusland zelf, ter elfder ure een beeld in van de repetitie waar het wél goed ging. En de man die dit veroorzaakt had, was er volgens een satirische website zelfs vermoord! Dat verhaal klopt gelukkig niet maar het beeld bleef:


Wij verwachten dat ook hier de eventmanager de hete adem van mijnheer Poetin in zijn nek moet hebben gevoeld.

Speech Obama

Ook bij kleinere bijeenkomsten gaat het wel eens mis, zoals op een bijeenkomst in 2010 waar president Obama een speech moest geven. Gelukkig kan humor de boel redden:

Ook bij ons gaat het weleens mis

In datzelfde jaar 2010 organiseerde Swinging.nl een deel van het entertainment op de Sail 2010. Onze ergste nachtmerrie werd pijnlijk werkelijkheid toen we ‘s morgens om 06.00 uur een rondje gingen bellen wanneer artiesten present zouden zijn in Amsterdam West. Een artiest kregen we maar niet te pakken en toen ze onze oproep beantwoorden bleken de acteurs nog in Nijmegen te zijn met de mededeling zich verslapen te hebben. Gezien de grote drukte in en om Amsterdam de eerste dag van de Sail was het schier onmogelijk een andere act te regelen.

Evenementen organiseren is soms improviseren

Dus moesten we met de artiesten die er wel waren in overleg met de organisatie het programma herindelen zodat overal iets te doen zou zijn. We stonden met 1-0 achter. Uiteindelijk was al het entertainment gedurende 4 dagen wel te gek en tot tevredenheid van de organisatie. Alhoewel de vuurwerkshow (die niet door Swinging.nl was geregeld) liet de 1e dag na 10 sec knallen een kwartier op zich wachten. Ca 200.000 toeschouwers langs de kade vroegen zich hardop af of die 10 seconden alles was aan vuurwerk. Maar 15 min later startte de show gelukkig wel.

Top 10 stressvolle banen

Volgens dit artikel behoort het organiseren van evenementen tot de meest stressvolle beroepen ter wereld. Met een goede voorbereiding gaat het bijna altijd goed als het mis gaat, dan gaat het helaas ook vaak goed mis. Maar dat maakt ons vak van evenementenmanagement ook wel weer zo speciaal.

 

 

Stel je eigen bedrijfsfeest entertainment samen