Meest-genante-momenten-op-huwelijksdag! | Swinging.nl

Auteur: Martine de Boer

Gepubliceerd: 16 september 2017

Meest gênante momenten op huwelijksdag!

Eindelijk is het zover één van de mooiste dagen van jullie leven! De huwelijksdag. Alles lijkt vlekkeloos te verlopen, maar dan toch is daar dat onwijs gênante momentje. Je ontkomt er gewoon bijna niet aan, want op een dag met zoveel factoren kan het haast niet zo zijn dat echt alles goed gaat.

Meest genante momenten huwelijksdag

Het Nationaal Trouwonderzoek 2016 ondervroeg 319 bruidsparen en dit waren de meest opmerkelijke antwoorden:

Schermafbeelding 2017-09-15 om 18.51.12

In de Swinging.nl praktijk doen deze momentjes zich uiteraard ook weleens voor, maar wij doen er alles aan om de risico’s tot een minimum te beperken. Hoe we dat doen? Laten we 3 van de meest gênante momenten eruit pikken:

 1. De DJ die de muziek niet inkortte van de openingsdans, waardoor we 6 minuten in plaats van de afgesproken 2 minuten moesten dansen:
  Bij Swinging.nl worden alle wensen en eisen van de klant door middel van een vragenlijst omgezet naar een callsheet die ter controle uiteraard nog naar de klant gaat en vervolgens in handen komt van onze DJ of artiest. Hij/zij is dan verplicht om in de week voorafgaand aan de bruiloft te bellen met het bruidspaar om alle zaken door te bespreken, zodat we niet voor onverwachte verrassingen komen te staan!
 2. Dat de jurk het niet toeliet om de openingsdans uit te voeren, waardoor we moesten improviseren:
  Hier liep onze DJ Nik een paar weken geleden nog tegenaan. Het bruidspaar aan de telefoon om de callsheet te bespreken, helemaal in de rats, keihard geoefend op de openingsdans, de bruid had nota bene nog danservaring op hoog niveau, maar de jurk bleek te strak voor het laatste Salsa gedeelte. Samen gezocht naar een oplossing en door het nummer iets te vertragen, kon de openingsdans tot een prachtig einde worden gebracht.
 3. Één van de gasten vroeg mij tijdens het feest naar voren om te zingen:
  In de eerder genoemde callsheet staan alle do’s en dont’s van het bruidspaar. Als zingen, stukjes, het zonder aankondiging of afspraak uit handen geven van de microfoon hier bij staat, zal door al onze artiesten of DJ’s eerst gevraagd worden (aan de ceremoniemeester) of het de goedkeuring heeft van het bruidspaar.

Gênante momenten trouwdag waar weinig aan te doen valt

En tegen sommige gênante momenten kan geen enkele weddingplanner, ceremoniemeester, entertainment leverancier of organisatie zich wapenen:

 1. Dronken schoonmoeders aan het einde van de avond.
 2. Vaders die tijdens het foto’s maken de broek laten zakken.
 3. Neefjes die de ringen niet wilde geven.

Wij snappen dat je nieuwsgierig bent geworden naar de rest van het onderzoek, lees daarom hier het hele onderzoek! Veel leesplezier 🙂

Stel je eigen bruiloftsfeest entertainment samen