Openingsdans-bruiloft-top-10 | Swinging.nl

Auteur: Martine de Boer

Gepubliceerd: 22 maart 2017

Openingsdans bruiloft top 10

Een spannend en voor velen ook een best lastig moment: hoe ga je je bruiloftsfeest openen? Wat is de top 10 meest gekozen nummers?

Elk jaar mogen onze DJ’s voor honderden bruidsparen een prachtig bruiloftsfeest organiseren. Elke bruiloft wordt met evenveel zorg en persoonlijke aandacht voorbereid. De meest gestelde vraag van elk bruidspaar is: ‘ heb je nog tips voor de openingsdans op onze bruiloft’.

Om jullie op weg te helpen, hebben we de 10 meest aangevraagde nummers voor de bruiloft openingsdans van de afgelopen 12 maanden op een rij gezet.

Nummer 10 openingsdans bruiloft : All of Me, John Legend

Een super romantisch nummer dat heel veel gevraagd wordt als nummer voor de bruiloft openingsdans.

Nummer 9 openingsdans bruiloft: Time of My Life

Een echte klassieker natuurlijk maar die nog steeds heel erg vaak wordt aangevraagd.

Nummer 8 bruiloft openingsdans: een speciaal op maat gemaakte mix

Steeds vaker maken bruidsparen er een complete show van met een aantal speciaal aan elkaar gemixte nummers. Vaak begint het romantisch waarna al snel het tempo wordt opgevoerd met hier en daar soms ook een humoristische twist tussendoor. De ervaren bruiloft DJ’s van Swinging.nl zijn je graag van dienst met het maken van een persoonlijke mix op maat.

Nummer 7 bruiloft openingsdans: Heaven van DO/Bryan Adams

Op dit prachtige nummer hebben al vele bruidsparen hun trouwfeest geopend. Dat is niet voor niets natuurlijk. Het is en blijft een tijdloos nummer met een prachtige tekst en melodie.

Nummer 6 – geen openingsdans!

Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor om niet te beginnen om met een openingsdans maar gewoon de DJ’s te vragen om de muziek lekker op te voeren. Vroeger was het een ongeschreven regel dat er niet werd gedanst totdat de openingsdans was geweest. Maar dat is allang niet meer het geval. Laat de bruiloft DJ van Swinging.nl zijn werk doen en ga gewoon lekker dansen samen met je gasten. Niets geen gedoe, gewoon lekker feesten. Ook leuk is het om een saxofonist uit te nodigen om het feest te openen samen met de DJ.

Nummer 5 bruiloft openingsdans: Thinking Out Loud

Dit is en blijft een geweldig nummer om je bruiloft mee te openen. Het prachtige Thinking Out Loud van Ed Sheeran.

Nummer 4 bruiloft openingsdans: Stand By Me

Dit nummer wordt verrassend vaak gekozen. Een nummer uit lang vervlogen tijden maar voor veel mensen toch nog steeds een nummer dat een bijzonder gevoel oproept.

Nummer 3 een ballroom openingsdans

Nog steeds een grote favoriet: de openingsdans beginnen met een mooie ballroom dans. Speciaal ingestudeerd voor dit bijzondere moment. Er zijn diverse dansscholen die speciale korte cursussen organiseren voor bruidsparen die willen shinen met een mooie openingsdans.

Nummer 2: een leuke flashmob als openingsdans

Steeds populairder: een leuke flashmob georganiseerd voor en door de gasten. Wel of niet samen met het bruidspaar. Een hele leuke manier om een bruiloft feestelijk te openen.

Nummer 1 bruiloft openingsdans: Marry Me Train

Met een dikke stip op 1 staat dit prachtige nummer van Train. Inmiddels een echte klassieker geworden.

Laat je niet gek maken

Het is heel verleidelijk om je enorm druk te maken over het openingsnummer voor je bruiloft. Nergens voor nodig. Het is jullie moment, geniet ervan. Leuk zo’n top 10 lijstje maar ons advies is: volg je eigen gevoel en kies jullie eigen favoriete liedje. Niets moet, alles mag. Maar wat jullie ook doen, vergeet vooral niet het belangrijkste: GENIET!!

Stel je eigen bruiloftsfeest entertainment samen