Originele thema’s voor een themabruiloft | Swinging.nl

Auteur: Martine de Boer

Gepubliceerd: 26 juni 2018

Originele thema’s voor een themabruiloft

Om de organisatie van jullie huwelijksdag te stroomlijnen en om ervoor te zorgen dat jullie bruiloft aanvoelt als een kloppend geheel, kun je kiezen voor een bepaald thema. Met een thema kunnen jullie helemaal losgaan en dit thema kan worden doorgetrokken in de uitnodigingen, de trouwkleding, het trouwvervoer, de aankleding van de locatie en de muzikale keuze tijdens het trouwfeest. Met een goed doordacht thema zetten jullie gemakkelijk een persoonlijke en onvergetelijke dag neer. Hieronder geeft Swinging.nl alvast wat inspiratie, zodat je een goed beeld krijgt van de diverse mogelijkheden.

Vintage bruiloft

Een van de thema’s die wij vaak in verschillende varianten terugzien, is de vintage bruiloft. Hierbij kiezen jullie een bepaalde tijdsperiode uit en kleden jullie vervolgens jullie bruiloft aan volgens de stijl die in deze tijdsperiode gebruikelijk was. Binnen dit thema zijn er vele mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een flower power / hippie bruiloft die geïnspireerd is door de jaren ‘60 of een ‘Gatsby Glam’ bruiloft volledig gebaseerd op de stijl uit de jaren ’20.

Gatsby Glam
Gatsby Glam vintage bruiloft Swinging.nl
Bij dit thema kun je denken aan een prachtige vintage Rolls Royce als trouwauto en vooral heel veel glitter en glamour. De glitter en glamour realiseer je gemakkelijk door gebruik te maken van kristal, parels, veren en opvallende sierraden (denk bijvoorbeeld aan hoofdjuwelen). Geef elkaar het jawoord onder een prieel in de tuin van een groot landhuis en laat jullie bruidstaart versieren met eetbare parels om het af te maken.

Bijpassend entertainment:

Flower power / hippie

Tijdens een bruiloft in hippie stijl staan eenvoud en kleurgebruik centraal. Kies voor een rustige locatie in de natuur en kom aanrijden in een vintage Volkswagenbusje. Bij dit thema hoort een eenvoudige bruidsjurk, welke gerust wat korter mag zijn dan gebruikelijk. Uiteraard gaat de jurk gepaard met schoenen zonder hak of zelfs blote voeten. De locatie kan aangekleed worden met veel bloemen, linten en gekleurde stoffen. De keuze voor een akoestische band maakt het geheel helemaal af.

Bijpassend entertainment:

Seizoensbruiloft

Een seizoensbruiloft is best populair in Nederland en dat is niet voor niets. Omdat het Nederlandse weer over het algemeen grillig en onvoorspelbaar is, kun je er met een seizoensthema voor zorgen dat jullie bruiloft de sfeer van een bepaald seizoen uitstraalt, zelfs als het weer niet helemaal meewerkt op jullie bruidsdag.

Zomerbruiloft | Swinging.nl

Zomerbruiloft

Bij een zomerbruiloft gaan jullie voor de tropische sferen. Hoe tropisch, dat bepalen jullie helemaal zelf. Kiezen jullie voor zomerse kleurtinten of regelrecht felle kleuren? Een Caribisch thema of misschien zelfs Hawaï? Het mooiste is natuurlijk om een zomerbruiloft buiten te houden, maar blijf altijd rekening houden met de weersinvloeden en zorg dus ook voor een binnen mogelijkheid bij slecht weer. Op het vlak van catering zijn in dit geval foodtrucks, een grote barbecue en veel vers fruit uitermate geschikte opties.

Bijpassend entertainment:

Winterwonderland
Winterwonderland themabruiloft Swinging.nl
Hoewel jullie bij de keuze voor een seizoen misschien niet direct aan de winter zullen denken, biedt een winters thema vele sfeervolle en romantische mogelijkheden. Het gebruik van kaarsen en een haardvuur zorgt bijvoorbeeld voor warmte en een typische winterse lekkernij als warme chocolademelk of snert zet al gauw de juiste toon. Door jullie trouwkleding aan te passen aan het thema, bijvoorbeeld door nep bont en fluweel te gebruiken, zijn originele trouwfoto’s bovendien gegarandeerd.
 
 
 
Bijpassend entertainment:

Kleurenthema

Een kleurenthema is tot slot een van de gemakkelijkste manieren om jullie bruiloft een thema mee te geven. Kies een bepaalde kleur of kleurencombinatie uit en trek deze door in de aankleding van jullie bruiloft. Er zijn ontzettend veel elementen verkrijgbaar in een bepaalde kleur, zoals bijvoorbeeld trouwkleding, trouwboeketten, de taart en natuurlijk de uitnodigingen. Hier kun je gemakkelijk mee spelen tot je de juiste sfeer hebt bereikt.

Kleurenthema | Swinging.nl

Een bepaald kleurenthema is ook goed te combineren met een seizoensbruiloft. Kies in de zomer voor lichtere kleuren, terwijl de donkere kleuren meer geschikt zijn voor een bruiloft in het najaar of de winter. Door middel van kleurgebruik is het gemakkelijk om een bepaald gevoel over te brengen. Bij een bruiloft in herfstsfeer komen bijvoorbeeld kleuren als oranje, goud en bruin goed van pas.

De populairste bruidskleuren van dit moment zijn:

  • Wit
  • Lichtroze
  • Donkerblauw
  • Turquoise
  • Goud

Swinging.nl voor jullie themabruiloft

Bij Swinging.nl hebben we inmiddels veel ervaring met themabruiloften en wij regelen dan ook moeiteloos entertainment wat binnen jullie thema past en dat daarmee de juiste sfeer neerzet. Benieuwd hoe wij jullie als bruidspaar kunnen ondersteunen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en leg jullie thema aan ons voor. Wij denken graag met jullie mee!

Stel je eigen bruiloftsfeest entertainment samen