Stel-je-wilt-een-groot-feest-hoe-kies-je-dan-de-beste-feestlokatie | Swinging.nl

Auteur: Martine de Boer

Gepubliceerd: 3 februari 2017

Stel je wilt een groot feest, hoe kies je dan de beste feestlokatie?

Je bent ten huwelijk gevraagd en het antwoord was ja! Een super gevoel. Tijd om de voorbereidingen te treffen voor een onvergetelijk huwelijksfeest. Als eerste moet natuurlijk de datum worden bepaald en daarna de feestlocatie. Je zoekt een feestlocatie om echt een groot mooi swingend feest te kunnen geven. Bij een fantastisch feest hoort natuurlijk een top band of DJ. Waar moet je op letten bij het kiezen van je feestlokatie om ervoor te zorgen dat het echt het feest wordt waar al je vrienden nog jaren over napraten?

Hoeveel geluid mag je maken

geluidsterkte

Dit is het aller- allerbelangrijkste voor het geven van een goed feest: je moet er voldoende geluid mogen maken. Door de enorm strenge wetgeving op dit gebied gebeurd het helaas steeds vaker dat je op feestlocaties gebonden bent aan hele strenge restricties. Om een goed feest te kunnen geven, is het heel fijn als je tenminste 95 decibel aan geluid mag maken. Steeds vaker zien we dat locaties als het te hard gaat automatisch de stroom uitzetten om maar te voorkomen dat ze hun vergunning kwijtraken. Heel logisch uiteraard maar wel goed om te beseffen als je een feestzaal boekt voor je trouwfeest. Wij kennen bijna alle feestzalen van Nederland op ons duimpje en kunnen je heel goed adviseren: welke band of DJ past het beste bij welke lokatie. Check het zeker eventjes bij ons, dat voorkomt veel teleurstellingen achteraf.

Is de lokatie goed bereikbaar?

trap

Voor een optreden van een bruiloft DJ, coverband of
live artiest is veel apparatuur nodig. Deze apparatuur zit in zware kisten die op wieltjes staan zodat we alle spullen snel en eenvoudig kunnen vervoeren naar de plek van het optreden. Je kunt je voorstellen dat een schattig kasteeltje met een wenteltrap een lastige plek is om je spullen te krijgen. Natuurlijk is niets onmogelijk dat spreekt voor zich. We kunnen het gelukkig vaak oplossen met extra mankracht. Maar hoe beter bereikbaar je lokatie, hoe meer mogelijkheden en keuzes je hebt ten aanzien van het live entertainment.

Is er voldoende ruimte?

podium

Zoveel ruimte als de Rolling Stones nodig hebben is natuurlijk wat overdreven. Maar een klein beetje ruimte is wel nodig om er een mooi feest van te maken.

Een bruiloft DJ show heeft ongeveer 4 meter breedte en 2 meter diepte nodig. Een liveband heeft ongeveer 5 meter breedte en 4 meter diepte nodig. Voor een band is een podium erg fijn. Dat ziet er beter uit, de muzikanten kunnen beter contact maken met iedereen uit het publiek en het klinkt beter.

Hoe klinkt de ruimte?

akoestiek

Tip: als je een lokatie gaat bekijken, klap dan eens in je handen. Hoor je een soort van galmend geluid? Dan sta je vast in een ruimte met stenen vloeren/veel glas en/of hoge plafonds. Het ziet er prachtig uit maar het geluid van een band of DJ kan al heel snel er erg hard door gaan klinken. We kunnen daar vaak wel iets aan doen met goede geluidsapparatuur maar niet alles is op te lossen. Wil je zeker weten dat het geluid het allermooist klinkt? Kies dan een lokatie met gordijnen, houten vloeren en het liefst een houten plafond. Dan weet je zeker dat je een fantastische warme klank hebt die niet te hard is en waar het goed feesten is.

Kom je er niet uit of wil je graag advies? Bel of mail ons. Wij kennen bijna alle feestlocaties van Nederland en kunnen je direct vertellen wat de mogelijkheden zijn op jullie favoriete trouwlocatie. Op naar een fantastisch feest!

 

Stel je eigen bedrijfsfeest entertainment samen