Swinging.nl-goes-virtual | Swinging.nl

Auteur: Martine de Boer

Gepubliceerd: 27 maart 2017

Swinging.nl goes virtual

oculus riftOp 13 maart 2017 was Swinging.nl betrokken bij een virtual reality shoot voor bruiloften. Styled shoots zijn al langer een begrip voor bruiloften, maar virtual reality videoshoots zijn dat niet. Reden voor Swinging.nl om deel te nemen aan dit experiment. Op het prachtige kasteel in Heeswijk Dinther werd de bruiloft nagespeeld met bruidspaar, gasten, taart, trouwauto, bloemen en uiteraard live entertainment. Dit werd gefilmd met een 3-d camera zodat bruidsparen virtueel een bruiloft kunnen ervaren. De totale organisatie was in handen van Barbara de Rooi van Together Weddingplanner

Virtual reality

Virtual Reality is niet langer virtueel. Het is al realiteit. De gesimuleerde werkelijkheid door 360 graden beelden gaat overduidelijk impact hebben op ons leven. Het verandert de manier waarop we aankoopbeslissingen nemen en hoe we onze vakanties boeken, bijvoorbeeld. Wij verwachten dat het ook belangrijk gaat worden in de beleving van bruidsparen bij het boeken van entertainment.

Waar moet je op letten bij virtual reality video?

Allereerst: Alles wat binnen het bereik van de camera is, is ook in beeld. 360 graden rond de camera moet alles er tiptop uitzien. De speciale VR-camera ziet alles! Tassen weg, schilderijen moeten recht hangen, flightcases in een andere ruimte, niet in je neus peuteren of ongeïnteresseerd gapen: alles wordt geregistreerd! Hoewel misschien ieders aandacht bij het bruidspaar is moet je telkens bedenken dat ook jijzelf (als je binnen het bereikbaar van de camera staat) in beeld bent.

Wat zijn de mogelijkheden bij Virtual Reality?

Uiteraard kun je een VR-camera midden in een ruimte zetten zodat je een indruk krijgt van de ruimte, de mensen, de sfeer en het feest. Maar je kunt de camera ook gebruiken om het feest door “de ogen van de bruid” te bekijken. Hoe ziet dat er dan live op de lokatie uit?

Bruidegom met VR camera | Swinging.nl

Zo dus! De bruidegom houdt de camera liefdevol maar een beetje onwennig in zijn armen.

Hoe en waar bekijk je de video?

Heel eenvoudig op je computer met muis, of op tablet/smartphone met je vinger. Check onderstaande video en zoek de haaien.

Leuker is natuurlijk om een VR bril op je hoofd te zetten. Maar die heb je in verschillende soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld de kartonnen ‘Google Cardboard’ voor nog geen 10 euro.

Deze VR-bril is bijvoorbeeld erg geschikt voor in de klas of voor gebruik bij evenementen. Dit is een leuke instap, om kennis te maken met Virtual Reality. Maar verwacht er ook weer niet te veel van. De betere VR-brillen, zoals de ‘Merge VR bril’, hebben meer mogelijkheden. De Merge VR is geschikt voor vrijwel elke iOS en Android smartphone van de laatste 2 jaar.

Merge VR

Merge VR

Aanbevolen Smartphones zijn de iPhone 6 en nieuwer, de Galaxy S5 en nieuwer, de HTC M8 en nieuwer en de LG G4 en nieuwer. Deze VR-bril is bijvoorbeeld ook geschikt voor brildragers. Je kunt hem kopen voor nog geen 100 euro.

 

Oculus Rift

Oculus Rift

Echt VR begint met de Oculus Rift, maar die kost je een slordige 700 eu en past enkel op je Samsung S6 of S7.

En hoe is onze VR video geworden?

Die is nog in productie helaas kunnen we de beelden nog niet laten zien. De verwachting is dat de video eind maart beschikbaar is. En dan zien of dat van invloed is op de beleving van bruidsparen.

 

 

Stel je eigen DJ show samen