Tips voor een geslaagde kerstborrel | Swinging.nl

Auteur: Martine de Boer

Gepubliceerd: 25 oktober 2018

Tips voor een geslaagde kerstborrel

Het is herfst en dat betekent dat het weer hoog tijd wordt om plannen te gaan maken voor het einde van het jaar. Veel bedrijven sluiten het jaar af met een kerstborrel of bedrijfsuitje in kerstsfeer en ook het inluiden van het nieuwe jaar met een borrel wordt vaak gedaan. Bij Swinging.nl mogen we ieder jaar weer entertainment verzorgen voor een groot aantal van deze borrels en uitjes. In deze blog leggen we uit waar je op moet letten om van het jaarlijkse kerstuitje een succes te maken.

Tip 1. – Begin op tijd met plannen

Een succesvol kerstuitje begint met een gedegen planning, begin hier op tijd mee. Wanneer je bijvoorbeeld ruim van tevoren weet waar en wanneer het uitje plaats zal vinden, is de kans het grootst dat veel van je collega’s ook daadwerkelijk aanwezig kunnen zijn. Verstuur de uitnodigingen daarom minimaal een maand van tevoren. Kies je bovendien om het jaarlijkse kerstfeest op de eigen bedrijfslocatie te houden, dan is de kans op een hoge opkomst niet alleen groter, maar profiteer je ook nog eens van een flink fiscaal voordeel.

Tip 2. – Kies voor een thema en/of dresscode

Kerstborrels zijn bij uitstek geschikt om elkaar op een informele wijze te leren kennen. Door een thema en/of dresscode te bepalen, kun je bovendien op een gemakkelijke wijze de toon zetten. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Vraag bijvoorbeeld op de uitnodiging of al je collega’s in een foute kersttrui willen komen of organiseer juist een chic kerstgala. Op deze manier creëer je een gevoel van saamhorigheid en het geeft je gelijk een richting om de rest van het uitje in vorm te geven. Bovendien voorkom je zo kledingstress bij jouw collega’s.

Entertainment voor een kerstborrel

Tip 3. – Kleed de kerstborrel aan met bijpassend entertainment

Met bijpassend entertainment zorg je ervoor dat het kerstfeest gemakkelijk op gang komt. Huur bijvoorbeeld een aantal hostesses in die rondgaan met welkomstdrankjes of kies voor een saxofoon spelende Kerstman die jouw gasten verwelkomt. Een ervaren band als Jazz and the City of Showmance kan daarnaast voor passende livemuziek zorgen. Zij zorgen bijvoorbeeld aan het begin van de avond, wanneer er nog veel gekletst wordt, voor achtergrondmuziek en bewaren de dansbare nummers automatisch voor later op de avond. Je hebt hier zelf geen omkijken naar.

Entertainment kerstborrel:

Entertainment nieuwjaarsborrel:

Tip 4. – Vergeet de inwendige mens niet

Hoewel het kerstuitje een feestelijke aangelegenheid hoort te zijn, is het natuurlijk niet de bedoeling dat al je collega’s dronken naar huis gaan. Zorg daarom voor voldoende hapjes. Dit biedt je gelijk een extra mogelijkheid om origineel uit te pakken, want de eeuwige schaal met bitterballen heeft iedereen ondertussen wel gezien. Denk bijvoorbeeld eens aan sushi, oesters of huur een stoere foodtruck inclusief professionele catering.

Swinging.nl is jouw partner in (Kerst) entertainment!

Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden om van een eindejaarsborrel een succes te maken. Swinging.nl helpt je graag met spetterend entertainment voor een feestelijke avond. Wij hebben verschillende acts en artiesten beschikbaar die er gemakkelijk een feest van maken. Kies je voor Swinging.nl dan profiteer je bovendien van onze ervaring en onze ‘altijd spelen garantie’. Neem vooral vrijblijvend contact met ons op om jouw wensen te bespreken.

Stel je eigen bedrijfsfeest entertainment samen