Coverband trouwfeest Encore by Simonis

Auteur: Martine de Boer

Gepubliceerd: 14 april 2020

Tips voor het boeken van een coverband

Je gaat een feest geven en je wilt een coverband boeken. Best lastig om een keuze te maken. Met deze tips van experts kan het niet mis gaan. 

tip 1: ga indien mogelijk live kijken

Met de huidige technieken kan iedereen zingen, tenminste op Youtube. Maar hoe klinkt het in het echt? En hoe is de sfeer? Er is maar 1 manier om daar achter te komen: ga live kijken. Nu is het vaak lastig om op andermans bruiloft te gaan kijken. Daarom organiseren veel goede artiestenbureaus speciale kijkavonden waarop het mogelijk is om live kennis te maken met de coverband.

tip 2: wat gebeurt er in de pauzes van de coverband?

Natuurlijk moeten de muzikanten af en toe even pauze houden. Zo kunnen ze zich weer opladen voor de volgende set vol energie. Veel bands bieden de mogelijkheid om een DJ bij te boeken. Super leuk want dan gaat het feest zonder onderbrekingen door en ook mooi meegenomen: de verzoekjes waar de band niet aan toekwam kunnen door de DJ worden opgepakt.

tip 3: een afterparty voor net dat beetje extra

Als je dan een live feestband hebt geboekt voor bruiloft of ander feest, dan is het vaak leuk om na de laatste set van de band nog een half uurtje of een uurtje de DJ te laten draaien om nog even al die muziek te draaien waar de band niet aan toekwam.

tip 4: hou rekening met het opbouwen van de apparatuur

Een live band heeft niet alleen instrumenten bij zich maar ook geluidsapparatuur. Gemiddeld is een band anderhalf uur bezig om alles op te bouwen. Is dat mogelijk in je planning? Of moet er al eerder op de dag worden opgebouwd? Vroeger op de dag opbouwen kan soms voor flink wat extra kosten zorgen, hou hier rekening mee in je begroting.

tip 5: ook live-muziek tijdens de trouwceremonie

Wil je een band boeken voor je bruiloft, dan is het hartstikke leuk om de zanger/zangeres van de band ook te vragen om te komen zingen tijdens de trouwceremonie. Vaak is dat, tegen een extra vergoeding, mogelijk. Helemaal leuk: je kunt dan de band tijdens het feest vragen om het nummer waarop jullie elkaar het ja-woord gaven nog een keertje te spelen. Bijvoorbeeld voor de openingsdans. Zo is de cirkel weer rond en betrek je  de avondgasten op die manier ook een beetje bij de trouwplechtigheid.

tip 6: is er een back-up geregeld?

Stel dat iemand in de band ziek wordt, wat is er dan geregeld? Vraag altijd goed na of er een back-up is geregeld en wie voor de eventuele extra kosten moet opdraaien.

tip 7: de openingsdans met live-band

Ga je trouwen en wil je een openingsdans doen? Vraag dan aan de band of ze jullie openingsdans speciaal voor jullie willen instuderen. Vaak is dat mogelijk zonder meerkosten.

Swinging.nl, artiestenbureau met oog voor kwaliteit

Swinging.nl is al 20 jaar het grootste artiestenbureau van Nederland met keuze uit vele top coverbands voor je bruiloft of personeelsfeest. Swinging.nl organiseert maandelijks meerdere kijkavonden waar het mogelijk is om live te gaan kijken bij coverbands. Bij bijna elke band van Swinging.nl zit al een DJ inbegrepen in de prijs. Een afterparty na de band met de DJ is nooit een probleem. De medewerkers van Swinging.nl zijn zelf muzikanten en kunnen perfect adviseren als het gaat om de beste tijdsindeling van de avond inclusief opbouwen en afbreken.

Swinging.nl werkt met alleen maar professionele muzikanten die zeer ervaren zijn in het optreden tijdens een trouwceremonie. Het spreekt voor zich dat er altijd een back-up is geregeld. Bij alle bands die geboekt worden bij Swinging.nl zit het instuderen van de openingsdans standaard inbegrepen in de prijs. Wil je meer weten? Bel met Martijn van Buren van Swinging.nl op 06 – 48742404 of mail naar martijn@swinging.nl. Hij is je graag van dienst.

 

Stel je eigen bruiloftsfeest entertainment samen