Tips voor het boeken van een DJ

Auteur: Martine de Boer

Gepubliceerd: 11 april 2020

Tips voor het boeken van een DJ

Je gaat een DJ boeken voor je feest. Waar moet je op letten? We vroegen het aan experts en hebben acht gouden tips voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je de juiste DJ boekt voor jouw bruiloft of personeelsfeest. Zo wordt je feest met DJ gegarandeerd een succes waar nog lang over zal worden nagepraat.  

Tip1: zorg dat je de DJ kent

Klinkt als een open deur? Helaas toch niet helemaal.

Bij sommige DJ bedrijven weet je op het moment dat je je handtekening zet eigenlijk totaal niet wat je hebt gekocht. Je weet vaak niet eens hoe je DJ eruit ziet, laat staan hoe hij draait of hoe hij heet. Als je erover nadenkt is dat toch vreemd? Immers de DJ maakt of breekt je feest. Je moet er toch niet aan denken dat je dure feest verpest wordt door een DJ die niet past bij jouw smaak en het publiek totaal niet aanvoelt. Zo’n belangrijke keuze laat je niet over aan een ander, dat doe je uiteraard zelf. Immers alleen jij kunt bepalen of die klik er is.

Zorg dat je filmpjes, foto’s en recensies kunt zien van de DJ, eventueel een voorbeeldmix kunt beluisteren en voordat je boekt telefonisch of via Skype kunt kennismaken.

Natuurlijk wil je kennismaken met je DJ voordat je definitief hebt geboekt. Niet pas nadat de handtekening al is gezet of erger nog: pas op het feest zelf.

Elk feest is anders en een goede DJ past zijn draaistijl als vanzelf aan jullie wensen aan, maar het allerbelangrijkste is toch echt de persoonlijke klik. Hieronder een voorbeeld van hoe een kennismakingsfilmpje van een DJ eruit zou kunnen zien.

Zorg dat je voordat je je DJ boekt, weet wie je DJ is. Bekijk filmpjes, luister een muziekmix en maak voordat je boekt een telefonische/Skype afspraak. 

Tip 2: maak goede afspraken over het moment van opbouwen

Een DJ heeft goed gereedschap nodig om zijn werk te kunnen doen. De geluidsapparatuur, de DJ booth en het sfeerlicht moeten worden opgebouwd. Een professionele set-up neerzetten kost tijd en gaat helaas ook gepaard met wat overlast. Als je feest in dezelfde ruimte is als jullie diner en/of borrel dan is het fijn als de apparatuur alvast eerder kan worden opgebouwd. Mocht dan het diner of de borrel iets uitlopen, dan is er in ieder geval geen stress. Je moet er toch niet aan denken dat net tijdens die gevoelige speech de DJ komt binnenrollen met zijn apparatuur.

Zorg dat er flexibiliteit is in de opbouw

Zorg dat er flexibiliteit is bij het opbouwen van de apparatuur. Uiteraard wil je hier niet extra voor betalen. 

Tip 3: lees recensies van andere klanten die de DJ van je keuze al hebben gehuurd

Natuurlijk lees je recensies van anderen. Maar let goed op: zijn dit echt recensies van jouw DJ of gewoon algemene recensies? Heel veel bedrijven doen namelijk heel vaag over welke DJ de review gaat. Het staat er lang niet altijd bij. En als het er wel bij staat, weet je dan wel zeker dat dat de DJ is die bij jullie komt draaien. Wees hier alert op en laat je niet misleiden! Lees bijvoorbeeld goed of de naam van jouw favoriete DJ genoemd wordt in de reactie van de klant. Ook opvallend: veel DJ bedrijven plaatsen op de eigen website alleen de positieve reviews. De minder fijne reviews vergen wat meer zoekwerk op het web. Maar met een beetje Googelen kun je vaak snel een hoop interessante echte verhalen vinden. Die zijn soms net even iets minder rooskleurig dan het DJ bedrijf je zou willen doen geloven.

Check goed of de getoonde recensies echt over jouw DJ gaan

Let goed op dat je recensies leest van jouw DJ en niet van een andere DJ, staat de naam van jouw DJ in de review tekst genoemd?

Tip 4: ga je trouwen? Zorg dan dat je een echte allround DJ kiest

Op een bruiloft komen heel veel verschillende mensen. Jong en oud. Mensen die je kent van je werk, familie en vrienden van de sportvereniging of studentenclub. Al deze mensen vinden andere muziek leuk. Zorg dus dat je een echte allround DJ huurt die zijn vak verstaat. Want draaien als bruiloft DJ is een echt vak. Zo’n belangrijke factor voor een geslaagd feest  laat je toch niet over aan die vage kennis of buurjongen?

Ga je trouwen? Kies voor een echte allround bruiloft DJ

Tip 5: zorg dat er altijd een back-up DJ standby staat

De nachtmerrie van iedereen die een feest gaat geven: de DJ komt niet opdagen. Boek daarom altijd bij een gerenommeerd DJ bedrijf die altijd een back-up DJ hebben klaarstaan in geval van overmacht. Zo kun je met een gerust hart naar je feest toeleven.

Zorg dat er altijd een back-up DJ klaar staat

Neem geen risico, zorg dat er een back-up DJ klaarstaat

Tip 6: het is jullie feest, niet die van de DJ

Je hebt van die DJ’s die vooral hun eigen feestje staan te maken. Hartstikke leuk natuurlijk, maar niet op jouw feest! Zorg dat de DJ vooraf goed op de hoogte is van jullie wensen. Werkt de DJ bijvoorbeeld met een online formulier waarop jullie je wensen kunnen aangeven? Is er nog een telefonische voorbespreking in de week voor het feest? Alleen dan weet je zeker dat de DJ jullie favoriete muziek draait. Succes gegarandeerd. Ook belangrijk: kies voor een DJ die verzoekjes geen probleem vindt en flexibel genoeg is om deze naadloos in zijn set op te nemen. Voorbeeld wensenformulier van een professionele DJ

Kies een DJ die voor jullie draait, niet voor zichzelf, hoe gaat de DJ om met jullie wensen? 

Tip 7: hoe ziet de DJ booth en het licht eruit?

Je zou je er bijna over verbazen: maar bij sommige grote DJ bedrijven wordt er met geen woord gerept over hoe de DJ booth en de sfeerlampen eruit zien. Heel vreemd natuurlijk. Heb je zoveel zorg en aandacht besteed aan de styling van je feest, komt er een DJ met een tafeltje met een zwart kleed erover. Dat wil je uiteraard niet. Vraag altijd om een foto van de DJ booth en de lichtinstallatie. Want het is toch wel fijn als dat er een beetje fatsoenlijk uitziet. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Vraag altijd om een foto van hoe de DJ booth en het sfeerlicht eruit ziet

Vraag altijd een foto van de DJ booth en de sfeerverlichting

Tip 8: boek er een muzikant bij

De saxofonist die meespeelt met de DJ. Helemaal top natuurlijk maar er is nog veel meer mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een percussionist, een violist of een zangeres? Je kunt het zo gek niet verzinnen, het kan allemaal. Zie bijvoorbeeld onderstaand filmpje voor een sfeerimpressie.

Een DJ met live muzikanten zorgt voor nog meer sfeer en gegarandeerd een volle dansvloer

Kies voor een DJ bedrijf met oog voor kwaliteit

Swinging.nl is niet voor niets al jaren het meest geboekte entertainment  & DJ bedrijf van Nederland. Meer dan 20.000 klanten gingen je voor en dat is niet voor niets:

  • het spreekt voor zich dat je bij Swinging.nl zelf kan kiezen welke DJ bij jullie komt draaien.
  • de attente technici van Swinging.nl bouwen de apparatuur op wanneer het jullie het beste uitkomt (zonder meerkosten)
  • Bij elke DJ kun je lezen wat andere klanten vertellen
  • alleen de allerbeste award winning allround DJ’s tegen de scherpste prijzen
  • er staat altijd een back-up DJ klaar in geval van overmacht
  • zeer grondige voorbereiding met een uitgebreide intake + voorbespreking
  • prachtig sfeerlicht en modern DJ meubel, zie de foto’s
  • keuze uit vele top muzikanten voor een nog swingender feest

Wil je meer weten of advies? Bekijk direct alle DJ’s of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Succes met het boeken van jullie favoriete DJ. Met deze tips gaat dat zeker lukken.

 

 

Stel je eigen DJ show samen