Sfeerimpressie Full Wedding Experience

Auteur: Martine de Boer

Gepubliceerd: 25 juli 2022

Top 5 – Bruiloft trends 2022

Klinkt voor jou binnenkort het jawoord en ben je nog niet helemaal zeker hoe je jouw ideale bruiloft vorm moet geven? Iedereen heeft natuurlijk een eigen manier om deze dag op zijn of haar manier in te vullen, maar in dit artikel worden de top 5 bruiloft trends van 2022 toegelicht om je een beetje op weg te helpen.

1. Zogeheten micro-weddings

Sinds de eerste lockdown zijn we met zijn allen op zoek gegaan naar alternatieve opties om een feestje te kunnen houden. Een van de dingen die veel bruidsparen hiervan geleerd lijken te hebben is dat je ook een heel speciale dag kunt hebben met een bescheiden groepje mensen. Een bruiloft is een intiem moment, waarom zou dit dan altijd groter dan groots moeten? Het gaat immers om de kwaliteit van je speciale dag!

Bovendien kun je het budget voor de bruiloft ook beter verspreiden bij een kleinschalig feest. Zo kun je bijvoorbeeld een muziekoptreden tijdens enkel de feestavond uitbreiden met ceremonie muziek, een feestelijke opening en / of een muzikaal diner.

2. Van huwelijksdag naar huwelijksweekend

Waar de één zijn trouwdag dus klein en intiem houdt, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je trouwdag wat langer door te trekken. Dat is dan ook wat er momenteel veel gebeurd. Een huwelijksdag veranderd steeds vaker in een huwelijksweekend. Een trouwerij met overnachting en een heerlijke brunch op de dag na het trouwfeest is al lang geen uitzondering meer. Het tegenovergestelde van punt één is immers ook waar, nu we een tijd geen feestjes hebben mogen geven gaat het dak er nu af en is niets te gek. En, zeg nu eerlijk, de beste feestjes zijn toch vaak de feestjes waar niemand meer in een auto hoeft te stappen?! Oh ja, en waar Swinging.nl de bruiloft muziek mag verzorgen uiteraard!

3. Steeds meer diepgang

Beleving speelt een steeds grotere rol op feesten om dat echte wauw-effect te creëren. Met een vooraf samengestelde afspeellijst nemen mensen al lang geen genoegen meer. Er moet tenminste een live DJ komen en het liefst gecombineerd met een muzikant als een zangeres of saxofonist. Om je ook op dit vlak een beetje op weg te helpen kun je bij ons online jouw eigen DJ Show samenstellen. Geef het geheel een echt persoonlijk tintje en je weet zeker dat het een avond wordt om nooit meer te vergeten. Iets, wat je gasten ook zeker zullen opmerken en waarderen.

4. Duurzaamheid

Er wordt ook meer en meer aan de duurzaamheid gedacht. Een vegetarische cateraar, trouwkleding van duurzame materialen en een ceremonie in eigen achtertuin zijn hier voorbeelden van. Intiem trouwen is de ultieme vorm van duurzaamheid, want minder gasten betekent natuurlijk minder verbruik. En, het leuke is dat je dan ook kan nadenken over akoestische muziek!

5. Wedding styling

Er wordt ook steeds vaker gedacht aan een thema voor de bruiloft. Speelt het zich af in een fantasiewereld? Of gaan we terug naar de Roaring 20’s? Voor ieder thema is een bijpassend genre qua muziek. Swinging.nl heeft vrijwel ieder thema al eens voorbij zien komen en helpt je hier natuurlijk graag mee. Niet alleen met de muziek overigens, want doordat we op menig trouwerij geweest zijn hebben we vaak genoeg creatieve ideeën!

Wil je meer weten over de laatste trends of tips voor het organiseren van jouw perfecte bruiloft? Neem dan gerust contact met ons op via ons online contactformulier of telefonisch via 010 – 281 86 33.

Stel je eigen bruiloftsfeest entertainment samen