Hoe tover je jouw bedrijfspand om tot een spetterend bedrijfsfestival?

Auteur: Martine de Boer

Gepubliceerd: 24 september 2018

Trend: bedrijfsfestival op eigen locatie

De afgelopen jaren heeft zich een trend ontwikkeld waarbij bedrijven ervoor kiezen om het periodieke personeelsuitje op de eigen bedrijfslocatie te organiseren in plaats van buiten de deur. Op dit moment is het bijvoorbeeld populair om een heus bedrijfsfestival te organiseren, inclusief catering en entertainment zoals DJ’s, artiesten, acts en aankleding. Op deze manier kan een kantoor, parkeerterrein of magazijn eenvoudig omgetoverd worden tot een feestlocatie, waar het personeel in een feestelijke- en relaxte setting kan genieten van muziek, lekker eten en ander entertainment.

Een leuk idee voor bijvoorbeeld een jubileum, de opening van een nieuw kantoor, een eindejaarsfeest, in plaats van een standaard zomerborrel of gewoon om het personeel eens goed in het zonnetje te zetten. In deze blog vertellen we je wat de voordelen van een bedrijfsuitje op de eigen locatie zijn en hoe je met het entertainment van Swinging.nl jouw bedrijfslocatie omtovert tot een heus bedrijfsfestival.

Bedrijfsfestival op eigen locatie

Voordelen van een bedrijfsfestival op eigen locatie

Het bedrijfsfestival is niet voor niets populair, er kleven namelijk een aantal significante voordelen aan. Zo bespaar je kosten op de huur van een feestlocatie en is er ook een belastingtechnisch voordeel. Binnen de werkkostenregeling (WKR) heeft een bedrijfsfeest op eigen locatie namelijk een nihilwaardering, wat betekent dat de kosten onbelast zijn. Daarnaast is de bedrijfslocatie gemakkelijk te bereiken voor al het personeel, wat de feestvreugde alleen maar verder verhoogt. Het nadeel is natuurlijk dat een kantoor, parkeerterrein of magazijn op zichzelf niet zo snel geschikt zal zijn voor een spetterend feest. Dit is waar Swinging.nl je bij kan helpen. Op onze website vind je namelijk een groot aantal DJ’s, artiesten en acts die op iedere locatie een feestelijke sfeer kunnen creëren.

Tip: geef jouw bedrijfsfestival een uniek thema

De sfeer kan jouw bedrijfsfestival namelijk maken of breken. Door voor een thema te kiezen geef je het personeelsfeest gemakkelijk een bepaalde sfeer mee. Hier stem je de aankleding, catering en het entertainment vervolgens op af. Hieronder benoemen wij enkele unieke thema’s en bespreken we bijpassend entertainment.

Afrikaans themafeest
Afrikaans themafeest bedrijfsfestival Swinging.nl

Met een Afrikaans thema zet je gemakkelijk een bijzondere sfeer neer. Door het feest te starten met een optreden van een Afrikaanse percussieband is de toon gelijk gezet. Gedurende het festival wanen jouw gasten zich in Afrika door het volgen van workshops zoals Afrikaanse dans, percussie en het maken van sieraden, maskers of T-shirts. Natuurlijk sluit je het festival goed af met een speciale act, zoals een geweldig optreden van een Afrikaanse dansgroep.

Bijpassend entertainment:

Maffia party

Op zoek naar een thema met wat meer spanning? Ga dan voor de Maffia party. Een criminele setting die al gelijk wordt neergezet wanneer de gasten bij de deur worden geconfronteerd met grote bodyguards. Ook mag deze avond de poker-, roulette- of blackjacktafel natuurlijk niet ontbreken. Als extra aankleding kun je denken aan het toevoegen van een whiskey proeverij of een optreden van showdansers. Deze showdansers, gekleed in kostuums passend bij het thema, kunnen naast het geven van leuke dansshows ook de gasten ontvangen én met de gasten op de foto gaan.

Bijpassend entertainment:

Maffia party voor een bedrijfsfestival

De Snoepfabriek

Is het personeel met hun gezin welkom op jouw bedrijfsfestival? Kies dan bijvoorbeeld voor het unieke, maar erg leuke thema ‘De Snoepfabriek’. Bij dit thema wanen je gasten zich in een wereld van Willy Wonka vol met lekkernijen als snoep en chocolade. Vooral de aanwezige kinderen zullen dit geweldig vinden! Maar ook voor volwassenen is er natuurlijk genoeg te beleven. Zo kun je je gasten ontvangen met prachtige hostesses en hen verwelkomen met swingende muziek gedraaid door een DJ of gespeeld door een muzikant. Gedurende het feest kunnen je gasten workshops volgen zoals een workshop bonbons, cupcake of taartjes maken.

Bijpassend entertainment:

Creëer een spetterend feest met Swinging.nl

Zoals je kunt zien hoeft het niet moeilijk te zijn om een onvergetelijk feest te geven op de eigen bedrijfslocatie. Kies een leuk thema en bijpassend entertainment en jouw feest wordt gegarandeerd een succes. Swinging.nl helpt je hier graag bij. Voor ieder denkbaar thema hebben wij passend entertainment en we voorzien je graag van vrijblijvend advies. Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw feest door te spreken.

Stel je eigen bedrijfsfeest entertainment samen