Auteur: Martine de Boer

Gepubliceerd: 7 mei 2020

Trouwfeest op anderhalve meter. Wat is er mogelijk?

Vanaf 1 juli is het weer toegestaan om met groepen tot 100 personen een trouwfeest te vieren. Maar hoe doe je dat? Aan de kwaliteiten van de bruiloft DJ of band zal het vast niet liggen. De experts van Swinging.nl geven tips voor een swingend feest op 1,5 meter.

1,5 meter trouwfeest

Het trouwfeest is de kers op de taart van menig bruiloft. Na een prachtige dag met al je vrienden en familie lekker losgaan op de goede muziek van een bruiloft DJ of bruiloft band. Veel mensen vinden het lastig zich voor te stellen hoe dat moet in de 1,5 meter samenleving. Toch zijn er meer mogelijkheden dan je denkt.

verlichte dansvloer met speciale 1,5 meter dans vlakken

Wat dacht je bijvoorbeeld van een verlichte dansvloer waarbij op de dansvloer de dans vlakken zijn aangegeven in het groen en de no-dance zones in andere swingende kleuren?

1,5 meter silent disco

Ook heel leuk is een silent disco waarbij je met koptelefoons door de hele feestruimte heen kunt lopen al dansend en genietend van de muziek van je DJ of band.

verzoekjes naar de DJ via mobiel

Op de tafels leg je bierviltjes neer met het SMS nummer van de DJ. Iedereen kan via SMS verzoekjes aanvragen bij de DJ zonder dat je dichtbij de DJ hoeft te komen.

muzikale omlijsting van een intieme ceremonie

Fantastisch is het muzikaal omlijsten van je trouwceremonie met een zangeres, een pianist of zanger. Dat klinkt niet alleen fantastisch, het zorgt er ook voor dat de juiste snaar wordt geraakt voor een gegarandeerd onvergetelijke ceremonie.

trouwceremonie zangeres Paula Leek

supertip voor een 1,5 meter bruiloft met een apart feest

Stel je wilt het dagprogramma en het avondprogramma van je bruiloft splitsen. Dus op je oorspronkelijke trouwdatum trouwen, borrelen en dineren met een intieme groep gasten en een jaar later met al je vrienden, collega’s en familie het alsnog groots vieren. Dan hebben we een super tip voor je: open het trouwfeest met dezelfde muziek als waarop jullie zijn getrouwd. Eventueel kun je hierbij beelden laten zien van de trouwceremonie. Zo maak je een mooie verbinding tussen het feest en de trouwceremonie.

De top 10 nummers voor een perfecte openingsdans | Swinging.nl

muzikale boodschap voor al je vrienden en familie

Besluiten jullie om de bruiloft helemaal te verzetten? Dan is het leuk om te vragen aan je artiest of ze jullie speciale liedje vanuit hun huiskamer akoestisch willen opnemen. Voeg hier jullie eigen persoonlijke boodschap aan toe en verspreid deze video via Whatsapp of mail naar al je gasten. Een originele manier om iedereen alvast een klein beetje mee te nemen in de sfeer van de bruiloft en alvast te laten genieten van jullie artiest.

Willen jullie meer tips? Neem contact op met de experts van Swinging.nl voor persoonlijk advies.

Stel je eigen DJ show samen