Vind het perfecte nummer voor jullie openingsdans | Swinging.nl

Auteur: Martine de Boer

Gepubliceerd: 10 maart 2023

Vind het perfecte nummer voor jullie openingsdans

Het trouwseizoen staat weer voor de deur en veel koppels zitten volop in de voorbereidingen; van het kiezen van de datum en locatie tot aan de catering. Ook het entertainment voor de grote dag moet geregeld worden. Welk nummer kiezen jullie bijvoorbeeld voor jullie openingsdans? Om je hierbij te helpen, hebben we in dit blogbericht enkele populaire nummers op een rijtje gezet om inspiratie op te doen voor jullie openingsliedje.

Open het feest met een intieme slow ballad

De meeste koppels kiezen voor een ballad. Dit is niet gek, want zo’n nummer brengt de romantiek goed naar voren en dat is natuurlijk prachtig om met de gasten te delen. Bovendien nodigt het de gasten ook uit om mee te doen.

Nummers als Can’t Help Falling in Love van Elvis Presley of At Last van Etta James zijn wat dat betreft ware klassiekers, maar ook ‘nieuwere’ nummers als Perfect van Ed Sheeran of All of Me van John Legend zijn populair. Wil je een nummer dat op dit moment echt een hit is? Dan zijn Until I Found You van Stephen Sanchez of Pointless van Lewis Capaldi uitstekende keuzes!

Swingend openingsnummer om het feest te starten

Wil je het feest liever direct swingend beginnen? Overweeg dan een wat meer upbeat, vlot dansbaar nummer, zoals Marry You van Bruno Mars, It Must Be Love van Madness, I Gotta Feeling van The Black Eyed Peas of een musicalnummer, zoals You’re The One That I Want van de musical Grease. Zo zit de feestsfeer er gelijk goed in!

Kies een openingsliedje met een bijzondere betekenis

De bovengenoemde nummers zijn allemaal gerelateerd aan de liefde en het huwelijk, maar houd je hier vooral niet aan vast. Kies vooral een openingsliedjes dat een speciale betekenis voor jullie heeft. Wat was bijvoorbeeld jullie eerste concert? Of is er een soundtrack uit een film die jullie graag kijken? Een dergelijk nummer kan een leuke verrassing voor je gasten zijn. Stel dat jullie elkaar hebben ontmoet tijdens het vieren van Carnaval en jullie de openingsdans doen op een nummer van Snollebollekes. Hoe verrassend is dat?!

Alles voor de perfecte openingsdans regel je via Swinging.nl

Natuurlijk kan je bij ons terecht voor een DJ of een coverband die jullie openingsdans muzikaal kan begeleiden, maar wist je dat je ook bij ons terecht kan voor bijvoorbeeld een droogijsmachine? Hiermee creëer je een sprookjesachtig effect voor je openingsdans. Ook ander feest entertainment, zoals een fotohokje, vind je op onze website. Bekijk het volledige aanbod hieronder.

Bekijk al ons feest entertainment

Stel je eigen bruiloftsfeest entertainment samen