Waar-letten-bruidsparen-op-bij-het-kiezen-van-hun-bruiloft-DJ | Swinging.nl

Auteur: Martine de Boer

Gepubliceerd: 13 januari 2017

Waar letten bruidsparen op bij het kiezen van hun bruiloft DJ?

We hebben een onderzoek gedaan onder de bruidsparen die afgelopen jaar bij Swinging.nl een bruiloft DJ hebben geboekt voor hun huwelijksfeest. We vroegen ze ‘wat is belangrijk bij de keuze van je bruiloft DJ’? Daar kwamen verrassende uitkomsten uit.

De prijs van de bruiloft DJ is het minst belangrijk

Gek genoeg blijkt de prijs helemaal niet zo belangrijk te zijn. Het moet gewoon goed zijn. 95% van de bruidsparen geven aan dat de prijs niet het belangrijkste is waar op gelet wordt bij het huren van een DJ voor hun trouwfeest. Best een opvallende uitkomst. Zeker omdat bij een aanvraag bruidsparen bij ons altijd als eerste naar de prijs vragen. Maar uiteindelijk blijkt dat toch niet de doorslag te geven bij de keuze.

Wat is dan wel belangrijk? De top 3 van meest genoemde zaken:

1 Persoonlijke klik met de bruiloft DJ

Met stip op nummer 1! Het allerbelangrijkste is de persoonlijke klik met de bruiloft DJ. Oftewel snapt de DJ wat ik wil dat er gedraaid wordt?

De grootste angst van bruidsparen blijkt dat ze een DJ krijgen die alleen maar zijn eigen feestje staat te maken en niet let op wat er in de zaal gebeurd. De persoonlijke klik was voor 90% van de bruidsparen het meest doorslaggevend. Dit lijkt heel logisch maar eigenlijk is dit ook wel heel opvallend. Want heel veel Nederlandse bruiloft Dj bedrijven vertellen helemaal niet welke DJ op jouw bruiloft komt draaien. Ze verkopen een bruiloft DJ show, vragen vervolgens wat je wensen zijn en kiezen dan zelf de DJ voor jouw bruiloft uit. Je krijgt dan een DJ die je nog nooit gezien hebt, dat is eigenlijk best gek toch?

Dat vinden  wij in ieder geval wel. Bij Swinging.nl weet je exact welke bruiloft DJ je hebt gehuurd voor je feest. Op onze website vind je van al onze DJ’s filmpjes waarmee je onze DJ’s alvast een klein beetje kunt leren kennen. Vervolgens kun je tijdens onze kijkavonden persoonlijk kennismaken met meerdere bruiloft DJ’s. In een persoonlijk gesprek volgt de verdere afstemming van al jullie wensen.

2. Wat vinden anderen van de bruiloft DJ?

Het liefst kiezen bruidsparen een DJ die ze aanbevolen hebben gekregen via vrienden of via de trouwlokaties. Als daar niets uitkomt, dan kiezen ze op basis van de referenties en ervaringen die ze kunnen vinden op internet. Goed om te weten dat het met die beoordelingen bij de DJ’s van Swinging.nl wel goed zit. Bruidsparen beoordelen Swinging.nl gemiddeld met een 9,5 op klantenervaringen website Kiyoh, met een 9,5 op het trouwportaal The Perfect Wedding en met een 4,6 (uit 5) of Facebook.

3. Betrouwbaarheid gemaakte afspraken

Als derde wordt de betrouwbaarheid genoemd van de leverancier. Kun je er wel op aan dat alle gemaakte afspraken echt worden waargemaakt. Gelukkig zijn er in Nederland heel veel betrouwbare DJ bedrijven dus dat hoeft geen probleem te zijn. Kies altijd voor een DJ bedrijf met een keurmerk trouwen. Een belangrijk keurmerk dat wordt uitgegeven door de Nederlandse Trouwbranche Organisatie dat garant staat voor een professioneel, betrouwbaar en innovatief trouwbedrijf. Het spreekt voor zich dat Swinging.nl in het bezit is van het keurmerk trouwen.

Wat was nog meer belangrijk bij de keuze van de bruiloft DJ?

Naast de persoonlijke klik, de reacties van anderen en de betrouwbaarheid werd ook nog genoemd: uitstraling (de looks), flexibiliteit, de technische faciliteiten en de mogelijkheid om als DJ samen met spelen met muzikanten.

Interesse gekregen in de mogelijkheden van de bruiloft DJ’s van Swinging.nl? Klik hier voor al onze bruiloft DJ’s. Hopelijk tot ziens op jouw feest!

 

Stel je eigen bruiloftsfeest entertainment samen