Welke muziek kies ik voor mijn feest | Swinging.nl

Auteur: Martine de Boer

Gepubliceerd: 29 oktober 2021

Welke muziek kies ik voor mijn feest?

Bij het organiseren van een feest komt veel kijken: welke locatie moet ik kiezen, wie nodig ik uit en wat voor soort muziek wil ik? Met dat laatste helpen we je graag een handje! Door de jaren heen hebben we de muziek voor vele feesten mogen verzorgen en kunnen je hierdoor altijd van advies voorzien. Een aantal van onze tips en adviezen lees je hieronder.

Wat vind jij leuk?

Dit is de allereerste vraag die je jezelf moet stellen. Je kunt een hele gezellige avond vol Nederlandse meezingers organiseren, maar als je bijvoorbeeld van Latin muziek houdt, kan het zo zijn dat je feest gewoonweg niet als een succes voelt. Zeker bij muziek voor een bruiloft of verjaardagsfeest is het belangrijk dat de muziek past bij de persoon waar het feest om draait.

Wat vindt je doelgroep leuk?

Ga je een feest organiseren voor bijvoorbeeld je personeel of sportvereniging? Dan wil je de muziek juist afstemmen op wat de overgrote meerderheid van je gasten leuk vindt. Nu kan dit behoorlijk lastig zijn om in te schatten. Een DJ is in dat geval een echte aanrader! Hij of zij kan gemakkelijk van genre wisselen als de huidige muziek niet goed aanslaat bij de feestgangers.

Live muziek of een DJ?

Hoewel een DJ het voordeel heeft dat hij flexibel is en binnen enkele seconden van genre kan wisselen, heeft het boeken van live muziek ook zijn voordelen! Zo kan een band op hun eigen wijze bekende classics opnieuw uitvinden, maar ook het verwerken van een stukje persoonlijke tekst in een nummer is een optie. Live muziek kan jouw feest op deze manier extra speciaal en onvergetelijk maken.

Laat je gasten kiezen door een Silent Disco te boeken

Kan je niet kiezen tussen de verschillende muziekgenres? Dan is een Silent Disco wellicht dé oplossing voor jou! Met 2 verschillende kanalen kunnen je gasten zelf bepalen naar welke muziek ze willen luisteren. Zo kan de helft meezingen met de nieuwste top 40-nummers, terwijl de andere helft met hun luchtgitaar mee kan spelen met nummers uit de jaren 70.

Andere muzieksoort per ruimte

Bestaat je feestlocatie uit verschillende zalen? Dan kan je er ook voor kiezen om voor elke ruimte een andere muzieksoort te kiezen. Stel je voor, je geeft een feest op kantoor waar je ook over een buitenruimte beschikt. Binnen kan dan een band voor heerlijke achtergrondmuziek zorgen, terwijl buiten een DJ ervoor zorgt dat je gasten uit hun dak kunnen gaan op de beste dancetracks.

Je boekt het allemaal bij Swinging.nl!

Welke muzieksoort je ook kiest, bij Swinging.nl hebben we altijd wel een artiest die perfect past bij jouw feest! Ben je er toch nog niet helemaal uit en wil je na het lezen van de bovenstaande tips graag persoonlijk advies? Dat is uiteraard geen enkel probleem! We helpen je graag op weg. Bel naar 010 – 281 86 33 of vul ons online contactformulier in.

Stel je eigen bedrijfsfeest entertainment samen