Welkomstlied-bruiloft–top-5 | Swinging.nl

Auteur: Martine de Boer

Gepubliceerd: 4 mei 2017

Welkomstlied bruiloft – top 5

Misschien wel de meest gestelde vraag aan onze bruiloft artiesten: ‘hebben jullie nog suggesties voor een welkomstlied?’. Het intrede lied voor tijdens de trouwceremonie is natuurlijk super persoonlijk. Onze trouwceremonie zanger Edwin Monteyn en onze trouwceremonie zangeres Paula Leek vroegen we om advies. We vroegen ze beiden om hun mooiste liedjes voor een het welkom tijdens een bruiloft.

Welkomstlied bruiloft van Edwin Monteyn

Trouwceremonie zanger Edwin Monteyn zingt elk jaar op bijna 100 trouwceremonies het bruidspaar toe. Heel vaak krijgt hij de vraag om mee te denken om een suggestie te geven van een welkomstlied voor de bruiloft. Alhoewel het natuurlijk super persoonlijk is, zijn er wel bepaalde nummers die eruit springen. De top 5 van trouwceremonie zanger Edwin is:

Favoriete welkomstlied bruidspaar

Love You More van Racoon wordt heel vaak aangevraagd als favoriete nummer tijdens het tekenen van de trouwakte maar ook regelmatig voor tijdens de entree van de bruid of bruidspaar. Het leuke is dat zanger Edwin vaak het nummer ter plekke iets kan inkorten of juist iets langer kan maken om het zo precies perfect op maat te maken voor de trouwceremonie.

Aanpassen van een welkomstlied voor de bruiloft

Trouwceremonie zanger Edwin Monteyn vertelt enthousiast verder. Niet alleen de lengte van het liedje kunnen we perfect aanpassen aan de trouwceremonie, maar ook het complete arrangement. Nu is dat bij het liedje Engel van mijn hart van Marco Borsato eigenlijk niet eens nodig. Dat nummer is al zo ontzettend mooi van zichzelf. Maar soms vragen mensen bijvoorbeeld ook weleens een nummer van een hardrock band aan. Dan is het wel handig om er een wat meer romantische versie van te maken. Engel van mij Hart van Marco Borsato staat op nummer twee van de meest aangevraagde welkomstliedjes voor een bruiloft volgens Edwin Monteyn.

Twee welkomstliedjes combineren voor je bruiloft

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld twee liedjes samen te combineren tot 1 uniek nieuw liedje. Een mooi symbool. Zo kun je bijvoorbeeld jullie beider favoriete liedjes door Edwin samenvoegen tot een nieuwe unieke versie. Net zoals jullie huwelijk zelf!

Een bruiloft welkomstlied gezongen door een zangeres

Zangeres Paula Leek is gespecialiseerd in het zingen tijdens trouwceremonies en huwelijksvoltrekkingen. Ook Paula krijgt vaak de vraag om mee te denken met het bruidspaar. Een heel mooi liedje voor de trouwceremonie is volgens Paula Liefs uit Londen van Blof. Ook al wordt dit lied natuurlijk eigenlijk door een zanger gezongen, kan Paula het ook zeer overtuigend brengen. Paula probeert altijd een persoonlijke touch aan een liedje te geven en kan eventueel ook een tekst iets aanpassen aan jullie verhaal. Zo wordt jullie meest bijzondere liedje nog persoonlijker.

Het allermooiste welkomstlied voor jullie bruiloft

Na lang denken is Paula Leek eruit: het allermooiste liedje is toch wel ;Butterfly Kisess van Bob Carlisle. Natuurlijk al een wat ouder nummer maar ik maak er elke keer weer mijn eigen versie van. Paula vervolgt enthousiast haar verhaal: ik doe altijd mijn uiterste best om de passie en liefde die ik voel bij het bruidspaar ook in het liedje te leggen. Het welkomstliedje moet gelijk voelen als een warm bad. Zodat alle gasten weten: het zit helemaal goed. Dit is een dag vol met liefde.

Wat is jullie favoriete bruiloft welkomstlied?

Wat is jullie favoriete liedje voor tijdens jullie trouwceremonie? Wat het ook moge zijn, zowel trouwceremonie zangeres Paula Leek als huwelijkszanger Edwin Monteyn komen het graag zingen op jullie huwelijk. Want laten we eerlijk zijn: wat is nou het allermooiste live gezongen of van een bandje? Meer informatie? Kijk eens op de website van Paula Leek en van Edwin Monteyn en laat je verrassen door de vele mogelijkheden.

Stel je eigen bruiloftsfeest entertainment samen