De Compaenen
 • We spelen altijd
 • 'Keurmerk Trouwen'
 • Persoonlijk advies
 • Diverse kijkavonden
 • Gemiddeld beoordeeld met een 9.4
 • Grootste van NL

Deze sfeervolle akoestische band zet al enkele jaren de vaderlandse podia in vuur en vlam met hun aanstekelijke muzikale mix van Soul, Rhythm&Blues, Jump & Jive en Latin. Te boeken in een driemans en viermans formatie.

Ze spelen zowel als akoestische band maar kunnen ook versterkt spelen voor nog meer power.

Uitgerust met contrabas, sax, drums en gitaar bewijst deze band dat echte muziek tijdloos is. Voeg daar de werkelijk prachtige meerstemmige vocalen aan toe, gezongen door 4 charismatische koppen en je weet: deze mannen weten waar Abraham zijn ‘mojo’ haalt.

Soms klein, akoestisch op een chique tuinfeest, dan weer in vol ornaat knallend op een groot festival, bedrijfsfeest, bruiloft of dampende club: wat altijd blijft is de onontkoombare energie en liefde voor muziek. Veel gehoorde kritiek is dan ook: jullie stralen zoveel spelplezier uit, het spat gewoon van het podium!

Tegenwoordig is deze akoestische band ook te boeken als De Compaenen & The Horn Kings, waarbij De Compaenen is uitgebreid met een 3-mans blazerssectie, waardoor de band nog meer feest-garantie biedt. In deze bezetting is er inmiddels een live-dvd opgenomen en zal de band ook op de diverse zomerfestivals te bewonderen zijn.

 

Een greep uit het repertoire van De Compaenen:
30 days
51015 hours
All my loving
All night long
All shook up
Blue moon
Brown eyed girl
C’est la vie
Come back my love
Come on
Devil in disguise
Dock of the bay
Fishnet stockings
Fly me to the moon
Froffee Coffee
Get Rhythm
Good rockin tonight
Hallelujah I lover her so
Hello
Here comes my baby
High Jump
Hit that jive jack
Honky tonk women
I feel good
I just wanna make love to you
I saw her standing there
I’m on fire
Mambo nr 8
Mercury blues
More happinez
My Girl
Oh Marie
Pour un flirt avec toi
Red red wine
Rock this town
Something’s got a hold on me
Stir it up
Sway
Sweet soul music
Tequila
The Boxer
Thing called love ( Cash )
Three cool cats
To love somebody
Unchain my heart
Volare
Walk and don’t look back
What do you want
wonderfull world
Yakety yak
You talk too much

De Compaenen is een zeer flexibele band. Ze zijn op vele manieren te boeken en in te zetten.

Akoestisch trio, 1260 euro
Op hun geheel eigen-wijze komen ze als trio heerlijk ongedwongen muziek maken. Ze spelen onversterkt, dus geheel akoestisch in totaal 3 optredens van elk 45 minuten.

Akoestisch en versterkt, 1695 euro
De 4-mans band speelt naar wens eerst een set van 45 minuten akoestisch om de sfeer op te bouwen en doet daarna nog twee sets versterkt om de feestsfeer echt flink op te voeren. Ook is het mogelijk om direct drie optredens van 45 minuten versterkt te spelen. De prijs is inclusief een geluidsset geschikt tot 150 personen.

Extra set, 240 euro extra
Nog meer plezier? Boek dan nog een extra set erbij. Oftewel vier sets in plaats van drie sets.

De kleine lettertjes
– Alle prijzen zijn exclusief reiskosten, deze bedragen 30 cent per kilometer vanaf Arnhem
– alle prijzen zijn exclusief eventuele parkeerkosten en de kosten voor wat te eten en te drinken voor de muzikanten
– Voor bedrijven zijn bovenstaande prijzen exclusief btw
– Op 24, 25,26 en 31 december gelden afwijkende prijzen, informeer naar de mogelijkheden.

 • Door Pam op 1 oktober 2015 ★★★★

  De Compaenen vielen goed in de smaak!!

 • Door jeanet van der Schee / Lion Metals op 19 mei 2014 ★★★★★

  Erg leuk bandje, aardige jongens leuke muziek. Gezellig!

 • Door Henk Schakenraad op 24 december 2011 ★★★★★

  We hadden een geweldige avond met 48 Special. Vanaf het eerste tot het laatste nummer werd er gedanst door jong (vanaf 15) tot oud (81). De band was royaal op tijd, was zeer vriendelijk, had super muziek (net even anders, en dat wilden we graag, maar met nummers die iedereen kent en iedereen onmiddellijk naar de vloer trekken), een geweldige act en een toegift aan het slot. Ik zelf was gevallen voor het nummer Tequilla, is te horen en te zien op de site, en is life nog veel leuker(zoeken onder De Compaenen). Ik heb het nu ook weer aanstaan. Ze hebben ermee geopend (hoe ze wisten dat dat onze favoriet was weet ik niet, ik heb het één keer laten vallen tegen de mensen van swinging.nl) en het later op special verzoek nog een keer gespeeld. Bassist en saxofonist kwamen tussen de mensen op de dansvloer en leverden daarmee dat extra waar je op hoopt. Wij waren vooraf best een beetje nerveus. 120 mensen uitgenodigd en een band gevonden op het internet (prima site trouwens, zeer gebruikersvriendelijk met een prettige back office), nooit eerder gezien of gehoord en dan maar hopen dat het goed gaat.
  Natuurlijk hebben we eerst alles op de site vier, vijf maal bekeken, maar dan nog. Zo’n feestje (25 jaar getrouwd) is uniek en als het dan gebeurt dan moet het ook echt af zijn. Wij hebben een reputatie hoog te houden als het om feesten gaat. Maar, iedereen was zo enthousiast, al na het eerste setje van vroeg iedereen al waar wij die band nu weer gevonden hadden.
  Vandaag, de dag na het feest, kregen we nog veel telefoontjes, sms-jes met bedankjes voor de geweldige avond. En daar ging het uiteindelijk allemaal om.
  Jongens het was geweldig, super bedankt en snel tot ziens.

 • Door Rinze van Minnen op 27 november 2011 ★★★★★

  Bruiloftsfeest

  De band heeft 3 sets gespeeld en een uitstekende en professionele indruk achtergelaten bij onze gasten (groep van zo’n 180 man). We hebben heel veel positieve reacties gehad. Er werd flink meegedanst en dat terwijl de groep relatief jong was en dus iets minder feeling met de muziek zou moeten hebben (merendeel zo eind twintig tot 35). Dat bleek toch niet zo te zijn.

  De eerste set van de band bood vooral wat voor de ouderen in de groep en degenen die van stijldansen houden, dus houd er rekening mee dat er – zoals de band ook zelf zegt – een duidelijke opbouw in het programma zit van iets rustiger naar wat wilder.

  Het voordeel van deze band is dat het voor personen die geen zin in dansen hebben ook sfeervolle achtergrondmuziek biedt. De band speelde wel vrij hard vanwege de grote groep, dus het kwam van pas dat er een min of meer aparte ruimte was waar mensen zich enigszins aan het geluid en de dansende menigte konden onttrekken.

  Deze band wordt terecht veel geboekt voor trouwfeesten en kan, zoals bij ons het geval was, de avond echt afmaken. Wie meer van Nederlandstalige krakers houdt of van dance en techno kan beter iets anders kiezen (óf na afloop van het optreden van de band nog een dj laten aanrukken). Voor de meeste anderen zal de keus voor deze band de verwachtingen overtreffen.

 • Door Vincent en Eveline op 15 oktober 2011 ★★★★★

  Ondertussen alweer 4 maanden geleden dat deze fantastische band op onze bruiloft speelde, maar nog regelmatig krijgen we hele positieve reacties over 48 Special! (en “De Compaenen” tijdens het diner)

  Als je niks aan het toeval over wil laten voor je feest moet je deze band boeken. Het kan niet misgaan met geweldige muzikanten en het hele swingende repertoire dat ze ten gehore brengen!

  Bedankt!

 • Door Peter va der Toorn op 16 september 2011 ★★★★

  Wij hebben met z’n alle genoten van dit optreden op onze bruiloft.
  uitsluitend positieve reacties van de ongeveer 200 gasten.
  gewoon weer wat anders.
  Jongens, allemaal hartstikke bedankt, jullie waren super.
  Karin Peet

 • Door Monika Houweling op 14 september 2011 ★★★★★

  Helemaal super! Precies wat we hadden verwacht. Deze jongens weten hoe ze een feestje moeten bouwen voor jong & oud!

 • Door Danny en Bonny Molendijk op 8 september 2011 ★★★★

  Jullie hebben ontzettend goed opgetreden! Al onze gasten en wij hebben ontzettend genoten van jullie! Jammer dat de avond dan zo snel gaat.

  Ontzettend bedankt!
  Groeten, Danny & Bonny

 • Door Danny en Bonny Molendijk op 8 september 2011 ★★★★★

  Jullie optreden was helemaal super!

  Groeten, Danny & Bonny

 • Door kaj op 27 augustus 2011 ★★★★★

  The 48 special swingt de pan uit! Stijlvolle muzikanten die met hun vrolijke jazz de avond tot een waar feest maakten! Onfortuinlijk voor hen was de enigzins late start op de avond waardoor het aantal gasten inmiddels beperkt was. Zonde, maar niets dan positieve reacties van de aanwezigen! Jongens bedankt!

 • Door Marcelle & Remco op 24 juni 2011 ★★★★★

  Wij zijn ontzettend blij met het optreden van 48Special op ons bruiloftsfeest.

  Omdat onze gasten van allerlei ‘rangen’, ‘stammen’ en leeftijden zijn, waren wij op zoek naar een band die voor de meesten van hen leuk is. Daarnaast zie je zoveel coverbandjes, en wilden we in dit opzicht ook wat ‘anders’. En geen stilstaande gasten, maar een beetje beweging!

  Dit is 48 Special zeker gelukt! Geweldige muziek en ze krijgen echt iedereen de dansvloer op. Alles was goed verzorgd (geluid, verlichting, aankleding). We krijgen nog steeds complimenten over hoe zij het die avond hebben aangepakt. Kortom: écht een aanrader als je een goede band zoekt.

 • Door Wouter en Miranda Duijndam op 23 juni 2011 ★★★★★

  Helemaal te gek!!!!!!!!!!
  Zo goed , we moeten het eigenlijk nog een keertje overdoen…

 • Door Marieke en Leon Friesema op 15 mei 2011 ★★★★★

  Wat was dat een geweldig feest zeg, de afgelopen 10e mei. 48 Special was geweldig en we hebben ook van alle gasten gehoord dat ze de band zo goed vonden. Jongens, bedankt!

 • Door AriebTervoort op 30 april 2011 ★★★★★

  Perfecte muziek weergaloos uitgevoerd.

 • Door Martijn op 17 maart 2011 ★★★★

  Michel en de rest van 48 Special…van harte bedankt. Het was geweldig, iedereen ging helemaal uit zijn dak. Onze bruiloft is mede dankzij jullie echt onvergetelijke geworden! Heel erg bedankt.

 • Door Martijn op 17 maart 2011 ★★★★★

  12 februari gingen we trouwen en we zochten een band met een lekker repertoire die alles net een beetje anders doet. Dat viel nog niet mee om te vinden tussen al die danceclassics bandjes. Nou veel zoeken kwamen we bij 48 Special terecht. Een geweldige band zeg. Lekkere muziek, heel veel enthousiasme en veel lol. Het allermooiste was nog wel toen de bassist op zijn bas ging staan, iedereen was diep onder de indruk. Het was echt helemaal leuk. Michel wil je aub de complimenten overbrengen aan de rest van de band? gr. Saskia en Jeroen.

 • Door Kathrin Both op 13 februari 2011 ★★★★★

  Super toffe band. Voelden goed de sfeer aan. Heb van iedereen positieve feedback gekregen.

Helaas is er voor deze artiest geen kijkavond bekend. Neem contact met ons op, dan houden we je op de hoogte van bezoekmogelijkheden, of bekijk hieronder onze andere kijkavonden.

Kies de datum van je feest en zie of akoestische-band beschikbaar is.

Meer informatie? Advies? Inspiratie? We horen het graag. Neem contact op!

KIYOH RECENSIES

>Swinging.nl wordt beoordeeld met een 9.4

Swinging.nl wordt beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 372 beoordelingen.


Breda

Erg flexibele houding, gericht op de wensen van de klant! Ze denken echt met je mee en proberen alles te regelen zodat jij tevreden bent!

8 / 10


Professioneel en heel goed benaderbaar. Stelt de juiste vragen geeft actief tips om een optreden beter te maken. Ook de band heeft een...

9 / 10


Soest

De website is heel verzorgd en overzichtelijk. De informatie is compleet en wordt ondersteund met video's van de te boeken artiest/DJ. Het...

9 / 10


Amsterdam

Swinging denkt goed met je mee, is goed bereikbaar, communiceert helder en zorgt voor een topfeest!

10 / 10


Haarlem

persoonlijk contact,prijs/ kwaliteit,luisteren naar onze wensen.

10 / 10


Hillegom

Snelle en fijne communicatie.

8 / 10


Schagen

Goede klantgerichte service

10 / 10


Roermond

Vanaf het eerste contact is alles prima en volgens afspraak verlopen. Het contact verloopt via Martijn van Buren, een sympathieke en...

10 / 10


Brunssum

Zowel met Martijn van het boekingskantoor als met Lodewijk, één van de pianisten, was het contact vanaf dag 1 zeer prettig. De...

10 / 10


Pijnacker

Swinging.nl heeft perfect service en begeleiding gegeven bij het vinden van De juiste dj voor mijn trouwerij!

10 / 10