Terugblik lijstjes 2017: Meest geboekte muzikanten! | Swinging.nl

Auteur: Martine de Boer

Gepubliceerd: 20 december 2017

Terugblik lijstjes 2017: Meest geboekte muzikanten!

Naast onze bands en DJ’s hebben wij ook een flinke portefeuille aan muzikanten! Laten we eerst even de muzikant omschrijven; het is iemand, een artiest, die een instrument bespeeld. Deze artiesten kunnen los geboekt worden, maar bijvoorbeeld ook met een DJ of andere artiest/act. Kortom, onze muzikanten staan garant voor vele boekingen en het was dan ook een nek-aan-nekrace als het gaat om de top-5 van meest geboekten:

5. Pianist Gijs

Gijs van Winkelhof is onze muzikale duizendpoot op de piano. Voor begeleiding van een receptie, borrel, diner of feest is hij buitengewoon geschikt. Pianist Gijs is een zeer talentvolle pianist. Hij begeleidt diverse musical sterren maar ook een aantal artiesten van Swinging.nl zoals Edwin Monteyn. Wat Gijs zijn oren horen, spelen zijn vingers. Pianist Gijs is als begeleider te boeken van Edwin maar ook als solo-pianist of samen met een saxofonist. Als solo pianist is Gijs perfect voor lekkere achtergrond pianomuziek. Gijs neemt zijn eigen witte vleugel en een eigen geluidssetje mee en komt altijd in een net pak optreden. Gijs is ook een bekende pianist op YouTube. Door zijn eigen arrangementen en improvisaties werd hij een van de bekendste YouTube-pianisten met meer dan een miljoen hits. Dankzij dit medium verwierf hij bekendheid in Japan. In februari 2010 en juni 2011 trad hij op in Tokio in de Suntory Hall en de Yamaha Hall met de Japanse sopraan Yoko Maria Tsukuda. Ook namen ze daar een cd op die is uitgebracht door King Records. Hij beheerst diverse stijlen moeiteloos: jazz, klassiek, pop, musical, hij speelt het allemaal.

4. Percussionist Yannick

Percussionist Yannick is een allround percussionist afgestudeerd aan het conservatorium van Rotterdam. Yannick is een zeer goede percussionist die ritmisch gevoel, improvisatie vermogen en gevoel voor show perfect combineert. Hij is de vaste percussionist bij de Swinging DJ Show. Een optreden van de Swinging DJ Show samen met percussionist Yannick is een waar feest. Het is geweldig om te kijken naar het plezier dat Yannick uitstraalt in zijn spel, maar het is misschien nog wel leuker om er gewoon naar te luisteren en ervan te genieten. Yannick is een absolute top muzikant die met veel grote artiesten mag spelen. Hij heeft inmiddels meerdere malen op North Sea Jazz mogen optreden. Yannick beheerst vele stijlen. Samen met onze DJ’s speelt hij onder andere lounge, dance, latin en popmuziek. Aan het begin van de avond wat rustiger met lekkere lounge muziek, later op de avond steeds swingender en opzwepender. Heel erg leuk is zijn mobiele percussie act: als het echt gezellig begint te worden tijdens het feest dan probeert Yannick de sfeer nog verder op te voeren. Hij hangt dan zijn Djembe om zijn nek en gaat naar de gasten toe. Op de dansvloer speelt hij dan tussen de mensen en zorgt hij samen met de gasten voor een geweldig opzwepende sfeer.

3. Saxofonist Arjan

Stijlvol, swingend en veelzijdig. Dat is saxofonist Arjan in een notendop. Hij is een geweldige saxofoonspeler die iedere gast op jullie feest weet te entertainen! Sinds 2006 speelt Arjan samen met DJ’s in discotheken, op fesivals, bedrijfsevenementen en privéfeesten. Het geheim van zijn optredens is dat hij altijd het publiek de dansvloer op krijgt! Zijn passie is saxofoon spelen en dat straalt hij uit. Zijn energie en enthousiasme brengt hij over op het publiek en dat zorgt voor een geweldige sfeer.

2. Saxofonist Pepijn

Niet voor niets is Pepijn onze meest geboekte saxofonist. Een super goede show met veel interactie. Een optreden van Pepijn is werkelijk onvergetelijk. Hij speelt heel veel op bruiloften en personeelsfeesten maar ook op steeds meer grote (dance)festivals. Pepijn is vaste saxofonist bij de Swinging DJ Show (DJ met saxofonist). Zeer veel gevraagd en dat is niet zonder reden. Pepijn combineert alle eigenschappen die je graag ziet bij een saxofonist: natuurlijk speelt hij de sterren van de hemel, dat spreekt voor zich. Maar de magie van Pepijn is meer dan dat. Pepijn brengt show, brengt mensen bij elkaar en zorgt er echt voor dat een feest naar een nog hoger niveau wordt getild. Daarnaast is Pepijn altijd perfect verzorgd: een net pak, gepoetste schoenen, verlichte saxofoon. Zijn show is helemaal af. Pepijn is een echte alleskunner. Alhoewel hij in principe met alle stijlen mee kan spelen, komt hij het beste tot zijn recht bij ‘saxofoon vriendelijke’ muziekstijlen zoals latin/lounge/dance/house en disco.

Saxofonist Pepijn

1. Pianist Born

Er kan er maar één de winnaar zijn! Het is Born Sanders een zeer veelzijdige pianist. De perfecte pianist voor tijdens een trouwceremonie, borrel, receptie of als gezellige pianist tijdens een feestelijke avond. Hij komt altijd met een prachtige witte minivleugel spelen.
Pianist Born rondde op 24-jarige leeftijd zijn conservatorium opleiding jazz/pop piano cum laude af in Utrecht. Hij heeft les gehad van Bert van den Brink en Cor Bakker. Tevens volgde hij masterclasses bij vooraanstaande musici waaronder: Louis van Dijk, Thijs van Leer, Brad Mehldau, Hein van de Geijn, Joost van Schaijk en Benjamin Herman. Born maakte diverse succesvolle tours in Kuala Lumpur (Maleisië), Londen (UK), Cannes (Frankrijk) en Warschau (Polen). Ook is hij oprichter en bandleider van zijn jazz trio en 12- koppige bigband, waarmee hij al diverse artiesten heeft begeleid waaronder Shirma Rouse, Charly Luske, Pearl, Fais en vele andere. Daarnaast is Born regelmatig betrokken bij diverse muzikale producties en bands. Zo was hij eerder te zien in de TV-shows Holland’s Got Talent, De Wereld Draait Door, Brooklyn Nights Dinnershow, Koffietijd en Shownieuws. Verder componeert hij reclamemuziek voor radio en TV. Sinds 2014 is Born endorser voor Hammond Europa (orgels) en vanaf 2016 voor Korg (keyboards). Born beschikt over een breed repertoire en is thuis in vele muziekstijlen waaronder jazz, pop, soul, musical en licht klassiek. Kortom, een meer dan terechte winnaar in deze top-5!

 

 

Stel je eigen bedrijfsfeest entertainment samen