Welk-slotnummer-voor-je-bruiloft-kiezen | Swinging.nl

Auteur: Martine de Boer

Gepubliceerd: 13 april 2017

Welk slotnummer voor je bruiloft kiezen?

Je bruiloft plannen, dat is zo eenvoudig nog niet. Je moet over allerlei zaken gaan nadenken waar je nog nooit bij stil hebt gestaan.

Zo hebben we vorige keer het gehad over de opening van je bruiloftsfeest in ons artikel over de 10 meest gekozen openingssongs voor een trouwfeest. Aan al het goede komt een eind, dus uiteindelijk ook aan je bruiloftsfeest. Hoe doe je dat? Wat zijn veelgevraagde nummers? Moet je überhaupt wel een nummer kiezen om mee af te sluiten? En zijn er misschien ook nog andere manieren om je trouwfeest af te ronden?

top 5 slotnummers bruiloft

Dagelijks bespreken we met onze bruidsparen hun persoonlijke wensen. Alhoewel elke bruiloft anders is en  natuurlijk helemaal op maat wordt gemaakt, is er na de vele gesprekken die we hebben gevoerd met bruidsparen wel een top 5 samen te stellen van favoriete slotnummers voor een bruiloft. Veel bruidsparen vinden het fijn om met 1 specifiek nummer de bruiloft te eindigen waarna het bruidspaar wordt uitgezwaaid door de gasten. Dit is de top 5 van de meest gevraagde nummers in het afgelopen jaar.

nummer 5 bruiloft slotnummers: A Sky Full Of Stars

Op de vijfde plaats van meest gevraagde slotnummers voor een bruiloft staat A Sky Full Of Stars van ColdPlay. Is trouwens ook een hele leuke videoclip. Je zult het maar mee maken dat ColdPlay door je winkelstraat heenloopt!

nummer 4 bruiloft slotnummers: Ain’t No Mountain High Enough

Een echte klassieker natuurlijk maar nog steeds een prachtig nummer dit duet van Marvin Gaye en Tammi Terrell.

nummer 3 bruiloft slotnummers: Last Dance

Dit nummer blijft het goed doen op menig feest. Het rustige begin dat vervolgens uitbundig eindigt. Het ideale nummer als je het leuk vindt om veel classics te draaien op je feest.

nummer 2 bruiloft slotnummers: Avond

De tekst van dit nummer wordt door velen beschouwd als zeer toepasselijk om het trouwfeest mee af te sluiten. Een romantische top-2000 klassieker van Boudewijn de Groot.

nummer 1 bruiloft slotnummers: You Never Walk Alone

Hoe kan het ook anders: voor sommigen is dit nummer echt te fout. Voor andere juist een must. Het is in ieder geval nog steeds het meest aangevraagde slotnummer op een bruiloftsfeest. Al jaren lang. Het ultieme wij-gevoel, samen een kring vormen om het bruidspaar heen en samen luidkeels zingend een prachtige dag afronden. Dat is You Never Walk Alone.

Liever een ander slotnummer op je bruiloft?

Prachtig natuurlijk zo’n top-5 maar het is natuurlijk heel goed mogelijk dat jullie daar heel andere ideeën over hebben. Geen probleem, geef het aan en onze attente bruiloft DJ’s draaien jullie eigen favoriete slotnummer op jullie bruiloft.

Op een andere manier je trouwfeest afronden

Een slotnummer op je bruiloft is hartstikke leuk maar hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook kiezen voor een langzaam afrondend feest waarbij iedereen langzaam aan weggaat en jullie als bruidspaar iedereen uitzwaaien en als laatste de deur sluiten. Alles is mogelijk: het is jullie feest. Onze DJ’s helpen je graag met advies en tips ook als het net even een beetje anders dan anders mag zijn.

Wie weet tot ziens op jullie bruiloft!

 

Stel je eigen bruiloftsfeest entertainment samen