Laatste nummer van de avond kiezen | Swinging.nl

Auteur: Martine de Boer

Gepubliceerd: 11 augustus 2023

Laatste nummer van de avond kiezen

Na maanden van voorbereiding is het eindelijk zover: tijd voor jouw feest. Je gasten hebben een fantastische tijd gehad, alles verliep volgens plan en je hebt de hele avond gelachen, gedanst en gefeest. Langzaamaan nadert het einde van het feest en is het tijd voor het laatste nummer van de avond. Maar welk nummer kies je als de perfecte afsluiter? In ons nieuwste blogbericht helpen we je bij deze zoektocht.

Het belang van een goedgekozen laatste nummer

Het laatste nummer van de avond is als de kers op de taart, de klap op de vuurpijl. Het heeft de kracht om emoties op te roepen, het is een kans om een blijvende herinnering te creëren en tegelijkertijd is het ook een duidelijk teken dat het feest is afgelopen.

Hoe kies je het perfecte laatste nummer van de avond?

Het ideale laatste nummer van de avond varieert afhankelijk van de situatie. Allereerst is het belangrijk om te bedenken hoe je je gasten wilt laten vertrekken: met een vrolijke noot, nostalgisch, emotioneel of juist in alle rust? Overweeg je om het feest af te sluiten met een speciale act, zoals een live optreden van een bijzondere gast, om de afsluiting extra memorabel te maken? Bovendien zal het slotnummer op een bruiloft waarschijnlijk anders zijn dan op een verjaardagsfeest. Wees vooral ook niet bang om je gasten om suggesties te vragen; zo weet je zeker dat het gekozen nummer in de smaak valt.

Populaire voorbeelden

  • Het laatste rondje (De hoogste tijd) – Andre Hazes
  • Dag Vriendjes – Bassie en Adriaan
  • Het Is Een Nacht – Guus Meeuwis
  • The Time of My Life – Bill Medley and Jennifer Warnes
  • God Only Knows – The Beach Boys
  • You’ll Never Walk Alone – Gerry and the Pacemakers
  • Piano Man – Billy Joel
  • Closing Time – Semisonic

Verzoekjes? Dat is geen probleem voor onze artiesten!

Bij veel van onze artiesten is het mogelijk om aan te geven welk nummer jij als laatste wilt horen. Daarnaast sturen we je voor het feest een intakeformulier, waarin we al je muzikale wensen verzamelen. Heb je een artiest gevonden en wil je zeker weten of een verzoeknummer mogelijk is? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze entertainmentadviseurs.

Stel je eigen DJ show samen